Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Edis Memiș de la Liceul Internațional de Informatică Constanța, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Matematică

ro

23 Jul, 2019 00:00 3423 Marime text

Elevii români au obținut 6 medalii la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM), care a avut loc între 10 și 22 iulie la Bath, Marea Britanie. Dintre medaliile obținute, o medalie este de aur, două sunt de argint și trei de bronz. Edis Memiș de la Liceul Internațional de Informatică Constanța a fost medaliat cu aur.
 
Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj, județul Timiș și Sebastian-Mihai Șimon de la Liceul Internațional de Informatică București.
 
Medaliile de bronz au fost obținute de Tudor-Darius Cardaș, de la Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani, Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach, ambii de la Liceul Internațional de Informatică București.
 
Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universitații de Vest din Timișoara (Deputy Leader), prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România (Observator și membru al Consiliului de Conducere al Olimpiadei Internaționale de Matematică), Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, (Observator).
 
Cea de a 60-a Olimpiadă Internațională de Matematică pentru elevi de liceu s-a desfășurat în perioada 10-22 iulie 2019, la Bath, Marea Britanie. Anul acesta s-au înscris în competiție 621 elevi din 112 țări.
 
Citește și:
 
Olimpiada Balcanică de Matematică 2019. Un elev din Constanţa şi-a reeditat performanţa

Olimpiada Internaţională de Matematică 2018 Cea mai slabă performanţă din ultimii 30 de ani a echipei României. Edis Memiş - medalie de bronz

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii