Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Premiu obținut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives, organizat de Agenția Spațială Europeană

ro

24 Apr, 2024 10:42 740 Marime text
Sursă foto: Liceul Teoretic Ovidius
 
  • Elevele Mara Vașlaban și Ștefania Puflene, clasa a XI a la Liceul Teoretic Ovidius, coordonate de prof. Carmen Bucovală, au câștigat faza națională a competiției europene Climate Detectives.
 
Elevele Mara Vașlaban și Ștefania Puflene, clasa a XI a la Liceul Teoretic Ovidius, coordonate de prof. Carmen Bucovală, au câștigat faza națională a competiției europene Climate Detectives. Proiectul prezentat, legat de modalitatea de utilizare a culturilor de microalge pentru captarea gazelor de seră, a fost apreciat de juriul național ca fiind creativ, bine documentat și conectat cu tema generală a concursului, aceea a investigării cauzelor și consecințelor schimbărilor climatice, transmite un comunicat de presă din partea Liceului Teoretic Ovidius.
 
În etapa următoare, echipa Liceului Teoretic Ovidius este invitată să ia parte la evenimentul de celebrare al acestei campanii, ce va avea loc la sediul din Italia al Agenției Spațiale Europene, în perioada 20-22.05.2024. În cadrul acestui eveniment, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu experții în domeniul studiilor satelitare, dar și cu elevi din țările afiliate ESA, câștigători ai selecțiilor naționale.
 
ESA Education organizează anual concursul Climate Detectives, care oferă elevilor oportunitatea de a înțelege modul în care sateliții pot observa și urmări schimbările în clima și mediul Pământului, a îmcheiat sursa citată.
 
 
 
Citește și:
Ministerul Educației: Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii