Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Admis la Harvard University Cititorii ZIUA de Constanţa au decis - elevul olimpic Edis Memiş, desemnat personalitatea anului la Constanţa!

ro

30 Dec, 2019 00:00 14044 Marime text

La final de an 2019, ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie prin care a invitat cititorii să desemneze personalitatea anului care tocmai se încheie.


La sugestia redactorilor cotidianului ZIUA de Constanţa, cititorii noştri au putut vota 15 personalităţi constănţene din toate domeniile de activitate. S-au înregistrat peste 1.300 de voturi care, în procente, s-au distribuit astfel:


Prof. Dumitru, Monica Mariana - Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân - 2%

Făgădău, Decebal - primarul municipiului Constanţa - 2%

Filişan, Cătălin - decanul Baroului Constanţa - 2%

Florea, Adina - procuror SIIJ -1 %

Cap. Iosif, Constantin - militar Brigada Mecanizată Mărăşeşti - 1%

Prof. univ. Gemil, Tasin - fondator al Institutului de Turcologie şi Studii Central-Asiatice din Cluj-Napoca - 1%

Halep, Simona - sportivă - 10%

Edis, Memiş - olimpic, Liceul Teoretic Internaţional - 64%Păuleanu, Doina - director Muzeul de Artă din Constanţa - 2%

Samara, Eliza - sportivă - 1%

Sadîc, Zafer - procuror,  Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa - 1%

Stanca, Ciprian - preot paroh Biserica „Sf. Haralambie“ - 0%

Şimşenshon, Erwin - director Teatrul de Stat Constanţa - 2%

Dr. Tudoran, Rodica - UPU Constanţa - 2%

Țuţuianu, Marius Horia - preşedinte Consiliul Judeţean Constanţa - 8%.Facem precizarea că numele au fost trecute în ordine alfabetică.

În urma centralizării voturilor cititorilor noştri, Edis Memiş, elevul olimpic de la Liceul Internaţional de Informatică, a fost desemnat personalitatea anului 2019 la Constanţa.


Vă reamintim că, pe data de 17 decembrie 2019, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile internaţionale 2019, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor de învăţământ de provenienţă ale acestora.


Judeţul Constanţa a fost reprezentat în cadrul acestui eveniment de către doi olimpici internaţionali medaliaţi cu aur şi doi olimpici internaţionali medaliaţi cu argint.
Memiş Edis, de la Liceul Teoretic Internaţional Constanţa, a fost premiat după ce a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică (profesori Botoşanu Alexandra şi Memet Eden).


Tânărul este singurul elev din Constanţa care a obţinut cel mai mare punctaj la Olimpiada Internaţională de Matematică din ultimii 14 ani pentru România şi face parte din elitele oamenilor de ştiinţă, fiind în top 15 mondial. În urma rezultatelor sale academice extraordinare, comitetul de admitere al Harvard University i-au transmis scrisoarea de acceptare. Felicitări, Edis Memiş!


Citeşte şi:

Edis Memiş de la Liceul Internaţional de Informatică Constanţa, medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică

Constănţeanul Edis Memiş, în lotul României la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj

Olimpiada Balcanică de Matematică 2019. Un elev din Constanţa şi-a reeditat performanţa

Olimpiada Internaţională de Matematică 2018 Cea mai slabă performanţă din ultimii 30 de ani a echipei României. Edis Memiş - medalie de bronz
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Felix 30 Dec, 2019 15:22 BRAVO! FĂRĂ COMENTARII!