Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Premii pentru elevii mirciști, la concursul internațional „Întâlnire cu Europa de Est“

ro

28 May, 2021 18:00 2048 Marime text
  • Elevii mirciști din grupele de studiu al limbii germane participă în fiecare an la proiectele și concursurile internaționale organizate de landul german Renania de Nord-Westfalia.

La cea de-a 68-a ediție a concursului internațional „Întâlnire cu Europa de Est“ au participat mii de elevi din școlile și liceele din Germania și din Europa de Est și de Sud-Est sub mottoul “o Europă de vis  !”. De la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța au participat 28 de elevi, coordonați de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi.

Scopul acestui concurs a fost dezvoltarea competențelor interculturale ale elevilor participanți, care au demonstrat în proiecte literare și artistice faptul că tânăra generație nu are doar o gândire pro-europeană, ci și participă activ la crearea unei Europe unite.

„În ultimii doi ani colegiul nostru a obținut Marele Premiu pentru proiectul literar iar acum, la aniversarea împlinirii  a 125 de ani de existență a colegiului, numărăm cu bucurie încă cinci premii I (premii I individuale au obținut elevele Todie Maria- Ruxandra, IX D, Mîță Daria Maria, IX F, Nistor Anne-Marie Denisa, IX F, Durea Flavia Cristiana, XI F, premiul I pe grupe au obținut Bărbulescu Maria-Cristina, Bucur Teodora și Chivu-Miron Iarina, XA)”, transmit reprezentanții Colegiului „Mircea cel Bătrân”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii