Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii Anticorupţie îl vor arestat Azi, hotărâre definitivă pentru Nicuşor Constantinescu (RECHIZITORII)

ro

30 Jun, 2014 00:00 2457 Marime text
Zi importantă pentru preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu. În această dimineaţă, magistratul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, decide dacă şeful CJC rămâne sub control judiciar, aşa cum doresc procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ori va fi judecat în stare de libertate, fără a avea vreo interdicţie.

Anul acesta, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.
Citeşte rechizitoriul aici.  
De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA din Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.
Citeşte rechizitoriul aici
Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Într-unul dintre cele două dosare anterior precizate, pe data de 4 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondată cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu. Totuşi, acestuia i-a fost admisă solicitarea de a părăsi teritoriul României, în perioada 6 - 11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins Chicago. Nemulţumit de menţinerea sa sub control judiciar, Constantinescu a formulat contestaţie. Pe data de 18 iunie, judecătoarea Daniela Panioglu, din Curtea de Apel Bucureşti, a respins ca nefondată acţiunea formulată de şeful CJC, care a fost obligat la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Cereri nefondate

În acelaşi dosar, pe data de 12 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondată cererea formulată de Constantinescu privind încuviinţarea de a părăsi teritoriul României. După această decizie, şeful CJC a fost obligat să achite suma de 225 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Pe data de 23 iunie, judecătoarea Luisa Caragaţă, din Tribunalului Bucureşti, a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive, pe o durată de 30 zile. Motivul? Preşedintele CJC nu ar fi respectat termenul de întoarcere în ţară. Nemulţumit, Constantinescu a atacat, cu contestaţie, mandatul de arestare preventivă emis pe numele său, însă până la acest moment acţiunea şefului CJC nu a primit un termen de soluţionare.

Al doilea dosar

Pe data de 10 iunie, în cel de-al doilea dosar în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost deferit justiţiei, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a controlului judiciar faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu, dispunând revocarea măsurii preventive anterior precizate. Procurorii Anticorupţie au atacat cu contestaţie hotărârea Tribunalului, la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorul învestit cu soluţionarea acestei cauze este Corneliu Bogdan Ion Tudoran. Acesta va lua, azi, o decizie definitivă în ceea ce priveşte libertatea şefului CJC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii