Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Simulări de cutremure, sondaje înşelătoare, referendum fără participanţi. Poate, poate, nu mai înţelegem problemele reale ale României

ro

15 Oct, 2018 00:00 1767 Marime text
Zilele acestea ne confruntăm, poate, cu foarte multe probleme care, parcă, tot mai mult, ne duc la ideea că acolo sus cineva încearcă să ne păcălească perpetuu.
 
Şi nu ai cum să nu crezi când vezi că se organizează tot felul de chestii inutile, cu rezultate la fel de inutile.
Trei sau patru zile, suntem ocupaţi cu o simulare de cutremur care, oricum, nu va avea, Doamne fereşte, rezultatul scontat, în cazul unui seism real. Pentru că atunci situaţia nu va fi deloc asemănătoare cu cea de azi.
Şoselele nu vor fi libere, peste tot va fi haos, oamenii devin neînţelegători.
 
Şi totul se va întâmpla ca şi la alte evenimente majore, de genul incendiului de la Colectiv, unde, indiferent câte simulări s-au efectuat, în cazul real, tot nu am ştiut şi nu am avut cum să intervenim.
 
Tot în aceste zile, atenţia ne este îndreptată către pensii, care, oricum, vor deveni viabile - dacă vor deveni - după ce va începe următoarea guvernare PSD.
 
Adică, mai pe înţelesul tuturor, musai să-i mai alegem odată pe cei ce sunt acum şi după aia vom vedea ce vom face. Dezbateri inutile pe tema, la fel de inutilă, a referendumului pentru familie sunt în continuare, deşi subiectul este unul încheiat demult.
 
Dar noi continuăm să ne batem capul cu el pe la tot felul de teveuri, iar asta din acelaşi motiv: ca atenţia să fie captată în altă parte, nu către problemele reale.
 
Şi ultima mare găselniţă este cea a sondajelor, care mai de care mai reale: cine este primul, cine al doilea, cine va fi, cine nu va mai fi.
În tot acest timp, atenţia ne este îndepărtată, cu mare ştiinţă, de problemele reale ale României: condamnarea unor lideri politici, problema salariilor, a locurilor de muncă, a economiei subterane, a contrabandei cu de toate şi cu orice, a învăţământului.
 
Şi în tot acest timp, atenţia ne este îndepărtată de la legile economiei, de la legile pe care vor să le schimbe unii pentru a nu ajunge prin puşcării, de la legile care ar trebui să facă România respectată în Europa şi în lume.
În rest, pâine şi circ.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii