Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se vor pronunța magistrații în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea ?

ro

27 Feb, 2024 11:52 826 Marime text

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au amânat pentru 11 martie a.c. pronunţarea în dosarul cu număr unic 2810/118/2022 aflat pe rolul secţiei de contencios administrativ si fiscal, având ca obiect obligaţia de a face.

Uniunea Salvați România (USR), Uniunea Salvați România, filiala Constanța și Uniunea Salvați România, filiala Constanța, filiala Agigea au calitatea de intima reclamanți în dosar, alături de Gabriel Ciobanu în timp ce, Instituția Prefectului județului Constanța este recurent pârât iar Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea este recurent Intervenient în numele altei persoane.

Judecătorii au decis să amâne pronunțarea la termenul din 26 februarie a.c.

Recursul în acest dosar a fost înregistrat în iulie 2023, după ce magistrații de la Tribunalul Constanța au decis pe 9 iunie a.c. că Prefectura Constanța trebuie să organizeze referendum pentru suspendarea edilului comunei Agigea.

Amintim că, USR Agigea a depus la Prefectura Constanța încă din  24 septembrie 2021, listele de semnături necesare demarării procedurii de organizare referendum pentru demitere primar în comuna Agigea, județul Constanța.

După șase luni de la acest demers, s-au adresat instanțelor acuzând că procedura este blocată la prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a susținut permanent că procurorii constănțeni desfășoară o anchetă penală privind falsificarea unor semnături în cadrul acțiunii inițiate de USR, motiv pentru care până la finalizarea anchetei a decis să suspende organizareaa referendumului.

Oricare va fi decizia instanței de recurs, dat fiind faptul că alegerile locale au fost stabilite pentru 9 iunie a.c., referendumul de demitere al primarului de la Agigea nu mai poate avea loc.



 
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Referendumul de demitere a primarului din Agigea a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii