Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul prin care USR Constanța îi cere prefectului organizarea referendumului pentru demiterea primarului din Agigea, amânat pentru luna octombrie

ro

13 Jul, 2022 14:19 1104 Marime text



Pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal se află încă din luna aprilie dosarul nr.2810/118/2022 care are ca obiect „obligaţia de a face”.

Reclamanți în dosar sunt Uniunea Salvați România, Uniunea Salvați România filiala Constanța, Uniunea Salvați România, filiala Agigea, Gabriel Ciobanu iar pârât este Prefectul județului Constanța.

La termenul de astăzi, avocații USR au depus o cerere de modificare a acțiunii iar pârâtul din dosar, (n.r. Prefectul județului Constanța) , prin consilier juridic, a solicitat termen pentru a lua cunoștință de această cerere.

Magistrații de la Tribunalul Constanța au acordat un nou termen în dosar pe 13 octombrie.

USR Agigea a depus la Prefectură listele de semnături necesare demarării procedurii de revocare încă din data de 24 septembrie 2021.
După șase luni s-au adresat instanțelor acuzând că procedura este blocată la prefectură.

Pe de altă parte, prefectul de Constanța, Silviu Coșa susține că s-a există în atenția procurorilor o acțiune penală privind falsificarea unor semnături în acțiunea inițiată de USR, motiv pentru care până la finalizarea anchetei a suspendat acțiunea de revocare din funcție a primarului comunei Agigea.

Precizăm că săptămâna aceasta, USR Constanța a organizat în fața Prefecturii un nou protest prin care au solicitat demararea referendumului pentru demiterea edilului Cristian Cârjaliu.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Prefectul județului Constanța, acuzat de Stelian Ion că a blocat organizarea referendumului de demitere a primarului din Agigea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii