Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța ar putea fi obligată să organizeze referendum la Agigea! Decizia nu este definitivă

ro

10 Jun, 2023 13:13 1410 Marime text
 
Vești noi despre procesul intentat de Uniunea Salvați România, Uniunea Salvați România filiala Constanța, Uniunea Salvați România, filiala Agigea, Gabriel Ciobanu și în care pârât este Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Potrivit magistraților, Prefectura Constanța ar putea fi obligată să organizeze referendum la Agigea! Decizia nu este însă, definitivă.


Soluția pe scurt, din ședința de la data de 09 iunie 

Se admite cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată, formulată de reclamanţii UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA, UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA - FILIALA CONSTANŢA, UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA - FILIALA AGIGEA şi CIOBANU GABRIEL în contradictoriu cu pârâţii PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA. Respinge cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului formulată de intervenientul CÎRJALIU CRISTIAN MARCEL, ca nefondată. Anulează adresa nr. 10114/05.05.2022 şi adresa nr. 6402/21.03.2022 emise de Instituţia Prefectului Constanţa.

Obligă pârâtul PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA la soluţionarea favorabilă a cererii nr. 24104/24.09.2021 şi la organizarea referendumului pentru demiterea primarului Comunei Agigea, dl. CÎRJALIU CRISTIAN MARCEL. Obligă pârâtul PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA la plata către reclamanţi a cheltuielilor de judecată provocate, în cuantum de 250 lei reprezentând taxe judiciare de timbru şi 5.950 lei onorariul apărătorului ales. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei,la data de 09.06.2023.


Citește și: Procesul prin care USR Constanța îi cere prefectului organizarea referendumului pentru demiterea primarului din Agigea, amânat pentru luna octombrie

Amintim că, la termenul din 13 octombrie a.c., în dosarul 2810/118/2022, judecătorii au admis în principiu cererea de intervenţie accesorie formulată de Cârjaliu Cristian, primarul comunei Agigea și au stabilit că viitorul termen este pe 10.11.2022, ora 13:30 la Complet CA18, pentru a se depune relaţiile solicitate.

Dosarul se află pe rolul secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța încă din luna aprilie a.c. și are ca obiect „obligația de a face”.

Vă reamintim, USR Agigea a depus la Prefectura Constanța pe 24 septembrie 2021, listele de semnături necesare demarării procedurii de organizare referendum pentru demitere primar în comuna Agigea, județul Constanța.

După șase luni de la acest demers, s-au adresat instanțelor acuzând că procedura este blocată la prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.


Citește și: Judecătorii au admis cererea de intervenţie formulată de primarul comunei Agigea în procesul intentat de USR Constanța prefectului județului, Silviu Coșa

La rândul său, reprezentantul Guvernului în teritoriu susține că procurorii constănțeni desfășoară o anchetă penală privind falsificarea unor semnături în cadrul acțiunii inițiate de USR, motiv pentru care până la finalizarea anchetei a decis să suspende acțiunea de organizarea a referendumului pentru revocare din funcție a primarului comunei Agigea.

Concomitent cu procesul aflat pe rolul instanțelor, USR Constanța a organizat în luna iulie a.c., un protest în fața Prefecturii Constanța prin care au solicitat din nou, demararea referendumului pentru demiterea edilului din Agigea, Cristian Cârjaliu (PSD).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii