Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Părinții cu copii în rame!

ro

12 Apr, 2024 17:00 673 Marime text
 
 
  • Sunt tragedii peste care nu se poate trece în viață! Iar părinții cărora le-au rămas copiii doar în rame le trăiesc și retrăiesc în fiecare zi.
 
Zilele trecute, Tribunalul Constanța a decis, în primă instanță, condamnarea la 15 ani și trei luni a tinerei acuzate de procurori că și-ar fi omorât prietena, la Mangalia, și ar fi băgat-o într-un geamantan.
 
Crima s-a produs în vara anului 2023.
 
Tot atunci, tot în județul Constanța, o altă tragedie se producea, de data aceasta la 2 Mai: doi tineri, un băiat și o fată, au murit într-un tragic accident rutier, iar alții au fost răniți, tot atunci.
 
Procesul în care este judecat suspectul principal se judecă la Mangalia.
 
Și în cazul procesului de la Constanța, vizând crima din Mangalia, dar și în dosarul accidentului de la 2 Mai părinții copiilor care nu mai sunt se prezintă la termenele acordate în cauză însoțiți de ramele cu fotografiile copiilor.
 
Este o imagine sfâșietoare, de fiecare dată, la fiecare termen.
 
Iar încărcătura emoțională este cu atât mai mare cu cât părinții nu încearcă să impresioneze pe cineva cu asta, nu vin însoțiți de fotografiile copiilor să-i filmeze presa ori să impresioneze instanța.
 
Eu simt că părinții își aduc copiii în rame pentru că doar atât le-a rămas.
 
Nici nu pot să îmi imaginez ce durere este pentru un părinte să își piardă copilului, mai ales în astfel de împrejurări cu adevărat tragice.
 
Totodată, nu pot și nici nu cred că vreau să-mi imaginez ce înseamnă pentru un judecător să îi fie repartizat un astfel de dosar, cu o astfel de încărcătură emoțională.
 
Firește, sunt și păreri exprimate în spațiul public (adesea pe platformele de socializare online, pe care nu le moderează nimeni în chip real și eficient) care atrag atenția asupra miilor de euro stabilite de instanță cu titlul de daune morale.
 
Dar sincer chiar nu cred că există vreun părinte care să aleagă altceva decât să poată să-și mai strângă copilul în brațe, în locul „miilor de euro“.
 
Sunt tragedii peste care nu se poate trece în viață.
 
Iar părinții cărora le-au rămas copiii doar în rame le trăiesc și retrăiesc în fiecare zi.
 
Citește și
 
UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)
 
Judecătoria Mangalia, termen nou azi în dosarul tragediei de la 2 Mai! Matei Vlad Pascu, judecat pentru moartea a doi tineri (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii