Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Când ar putea fi organizate alegerile parțiale pentru Consiliul Local Agigea? (VIDEO)

ro

25 May, 2022 00:00 2424 Marime text
  • Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea a vorbit la ZIUA LIVE, despre proiectele pe care le desfăşoară în prezent în localitate, în absența Consiliului Local dizolvat de instanțele judecătorești în noiembrie 2021
  • Între timp, a fost deschis un dosar penal în legătură cu semnăturile pentru organizarea referendumului, fapt confirmat chiar de Silviu Coșa, prefectul județului Constanța
  • Motivul? O parte a acelor semnături ar fi false iar persoane care au semnat nu se regăsesc pe listele Autorității Electorale Permanente
  • Din acest motiv, ideea organizării unui referendum este în acest moment în aer
     

 
Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea a vorbit la ZIUA LIVE, despre proiectele pe care le desfăşoară în prezent în localitate, în absența Consiliului Local dizolvat de instanțele judecătorești în noiembrie 2021.

În opinia acestuia, magistrații au dizolvat CL Agigea, penntru că : „În prima zi de Consiliu, consilierii locali au încălcat legea. Au constituit un grup de whatsapp prin care au vrut să controleze voturile.

Când am intrat în posesia acelor informații am făcut plângere la Parchet. Președintele de ședință de la acea dată știa de aceste nereguli și nu a făcut nimic. La numărarea voturilor s-a constatat că din 8 buletine 5 aveau semne distincte. 

Consilierii locali nu au adoptat timp de un an de zi niciun proiect de hotărâre. Nu au vrut să adopte legal hotărâri. Acești indivizi din CL care nu au votat au fost sancționați de instanță prin dizolvare”.

Ulterior, USR Agigea a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu.

Între timp, a fost deschis un dosar penal în legătură cu semnăturile pentru organizarea referendumului, fapt confirmat chiar de Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.
 
Motivul? O parte a acelor semnături ar fi false iar persoane care au semnat nu se regăsesc pe listele Autorității Electorale Permanente. Din acest motiv, ideea organizării unui referendum este în acest moment în aer.

„80 de semnături din cele adunate nu sunt ale unor persoane cu domiciliu din Agigea. 76 de semnături sunt dublate. Din această cauză nu mai au cvorum pentru a putea solicita referendum pentriu demiterea primarului. 

Consilierii au vrut să îngroape comuna în gunoaie. 

Am și declarația unui localnic care a precizat că nu a semnat pentru demiterea primarului. 

Nu am avut de la început toate probele pentru a dovedi că semnăturile colectate pentru organizarea referendumului. Am primit informații de la un membru de la USR. I-a fost frică să meargă personal la Parchet”, a explicat Cîrjaliu la ZIUA LIVE. 


De cealaltă parte a baricadei, USR Constanța îl cheamă în judecată pe prefectul județului Constanța și solicită în continuare organizarea referendumului de demitere a primarului comunei Agigea. Instanța nu a stabilit deocamdată un termen în acest dosar.

Deputatul USR Stelian Ion l-a acuzat direct pe prefectul Coşa, că a blocat organizarea referendumului de demitere a primarului comunei Agigea şi i-a solicitat reprezentantului Guvernului în teritoriu să numească „de îndată” comisia pentru organizarea acestuia.

Dosarul Referendumului se află la Parchet, în schimb, la ZIUA LIVE, primarul comunei Agigea a declarat că printr-o adresă, Ministerul de Interne a comunicat că alegerile pentru Consiliu Local se vor ține în primul semestru din 2022.

„Teoretic în luna iunie ar trebui să aibă loc alegeri. Între timp a apărut și reținerea lui Cristian Popescu Piedone și probabil se va ține cont și de alegerile de la Sectorul 5. 
Indiferent când vor fi, sper eu cât mai repede, viitorul Consiliu Local ar trebui să reprezinte Agigea. Sunr convins că cetățenii nu vor repeta greșeala din 2020. Am vorbit cu ei. Oamenii din Agigea apreciază că lucrurile s-au schimbat în bine. Avem cel mai mic preț la gunoi. 
Pe data de 3 iunie organizăm Ziua Copilului la Agigea. Vom organiza un eveniment deosebit cu surprize pentru toți copiii. 
Proiectul de la școala din Agigea este unic. Va fi o școală ultramodernă: 20 de săli de clasă, cu seră, cu laboratoare de fizică și informatică. 
Avem și alte proiecte depuse spre finanțare prin PNRR și Anghel Saligny: canalizare cartier Lac, asfaltare integrală a cartierului, rețea de gaze integral lac. Dotare creșă Agigea. Avem casă de cultură, dispensar, patru grădinițe, toate făcute în mandatul meu”, a mai declarat primarul din Agigea la ZIUA LIVE.

 
Locuitorii din Agigea continuă însă să fie împărțiți în două tabere. Una pro Cîrjaliu care se declară mulțumiți de acvitatea primarului și alta care îi reproșează exacerbarea cultului personalității sau modul despotic prin care înțelege să-și exercite atribuțiile de primar. Aceste puncte de vedere au ieșit la suprafață din mesajele transmise de cetățeni în cadrul interviul video care poate fi urmărit aici:
 
 
 

Citește și:

ZIUA LIVE. O comună importantă din județ funcţionează fără Consiliu Local. Cum a scăpat primarul de organizarea unui referendum de demitere?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii