Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, referendum la Universitatea Ovidius din Constanța pentru modalitatea de alegere a rectorului

ro

06 Mar, 2024 10:18 592 Marime text
  • Rectorul ar putea fi ales pe baza unui concurs public, în baza unei metodologii aprobate de senatul universitar nou-ales.
  • De asemenea, rectorul ar putea fi ales prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice titulare.
 
Universitatea „Ovidius” din Constanţa organizează, az, 6 martie referendum pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului.
 
Calendarul de desfăşurare a Referendumului pentru alegerea modalității de desemnare a Rectorului Universității „Ovidius” din Constanţa a fost stabilit prin Hotărârea nr. 24/25.01.2024 a Senatului universitar.
 
Referendumul se va desfășura între orele 10.00 - 20.00, în sala P54 situată în Campus, Corp A.
 
Dezbaterile publice pentru informarea comunităţii academice asupra referendumului universitar pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului au avut loc pe data de 23.02.2024 și
28.02.2024.
 
Persoanele cu drept de vot înscrise pe listele electorale ale universităţii sunt chemate să se pronunţe prin aplicarea ştampilei de vot pe una dintre opțiunile prevăzute de art. 133 alin. 1 din Legea Învățământului Superior nr. 199/2023, după cum urmează:
 
a) pe baza unui concurs public, în baza unei metodologii aprobate de senatul universitar nou-ales;
 
b) prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice titulare şi cercetătorilor titulari din cadrul instituţiei de învăţământ superior şi al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Averea și interesele prof. univ. dr. Diane Paula Vancea, președintele Senatului Universității Ovidius din Constanța (DOCUMENTE)

Averile și interesele vicepreședinților aleși ai Senatului Universității Ovidius din Constanța Ionela Popovici și Marius Florentin Popa (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii