Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Săptămâna 34 a anului 2021 23-29 august. Ordinul de evacuare

ro

23 Aug, 2021 14:14 2499 Marime text
În viața fiecăruia dintre noi vine un moment în care ne schimbăm și transformăm, pentru că evoluăm. Și în mod natural, opunem rezistență acestei schimbări, deși înțelegem că fără ea nu se poate.

Observăm asta la copii și ne aducem aminte de propria noastră copilărie. Ne agățăm de starea de confort de ”copil mic” cât de mult putem. Dacă este după un copil, ar suge până la 7 ani și mai mult. Ar sta să fie îmbrăcat și hrănit de mama cât de mult cu putință. Adolescenții ar dori să fie serviți de părinții lor ani de zile, dacă se poate non-stop.

Există o inerție a confortului.

Când găsim o zonă de confort, în care nu ne simțim nici foarte bine, dar nici foarte rău, ne agățăm de ea. Ne temem că altceva mai bun n-am putea găsi. De aceea acceptăm servicii, case și relații care nu ne mulțumesc complet, dar le tolerăm pentru că nu am găsim altceva mai bun. Și ne temem să căutăm în continuare. Dacă nu mai găsim nimic?

De aceea, Forța Vieții, Divinul, în imensa bunătate pe care orice Creator o are pentru copiii săi, ne trimite periodic Ordine de evacuare.

Cu toată puterea întâmplărilor din viața noastră, suntem evacuați cu forța din starea de confort.

Suntem concediați, sau se întâmplă un accident/incident care nu ne mai permite să muncim (se rupe o mână, un picior, avem un accident auto ușor, apare o inflamație în corp și este necesară o intervenție chirurgicală etc). Ori se petrece în viața noastră o dramă în care suntem implicați (moare cineva drag, se îmbolnăvește cineva sau are dificultăți financiare, sociale ori economice).

Ordinul de evacuare vine în toate felurile și modurile.

Dacă încă nu v-ați dat seama la ce mă refer, aduceți-vă aminte de propria pubertate.

Ordinul de evacuare atunci a fost biologic.

Cresc sânii și apare menstruația la fete. Se îngroașă vocea și apare barba (pilozitatea) la băieți.
Natura ne spune: ADIO, COPILĂRIE.

Dacă până atunci mai cochetam cu agățarea de copilărie și de a fi dependenți de părinți, după această transformare fizică, părinții încep să ne împingă ei spre creștere.

Nimeni nu dorește să aibă grijă de un copil cu sâni sau cu barbă. Acestea sunt atribute de adulți.

Și dorim ca progeniturile noastre să devină adulți, nu doar biologic, ci și comportamental.

Așa că îi evacuăm din confortul copilăriei și-i împingem către responsabilitățile și atribuțiile vieții de adulți.
Ce se întâmplă atunci?

Starea de tristețe și depresie este URIAȘĂ.

Nimeni nu acceptă cu ușurință un ordin de evacuare. Tristețea este normală și naturală. Nu plângem pentru că a fost evacuați din casa confortabilă a stării anterioare. Ci plângem pentru că trebuie să găsim o nouă casă. O nouă stare. Noi modalități de a face lucrurile, de a ne raporta la totul din jur. În plus, corpul nostru trebuie învățat abilități noi și să devină priceput la un nou tip de viață (chiar la un nou tip de gândire).

În ultima perioadă, aud din ce în ce mai mult despre oameni care primesc ”ordine de evacuare”. Sub diferite forme, în diferite moduri. Viața, Divinul, strigă la ei: ”gata cu vechiul loc în care ai stat atâta timp, gata cu acea relație, gata cu acel comportament, gata cu acea opinie/convingere, gata cu direcția în care ai mers până acum”.

Și nu este doar ”ordinul de evacuare”, ci repetarea lui iar și iar. Nu apar un accident sau un incident. Ci un șir de incidente, accidente. Nu doar un ghinion sau o problemă, ci un șir de probleme. Cu cât reziști, cu atât Forța vieții insistă.

Săptămâna în care intrăm și începe astăzi, 23 august, vom auzi clar ordinele de evacuare din viețile noastre. Că doar este ziua de insurecție armată pe care cândva o sărbătoaream cu surle și trâmbițe, nu-i așa?

Ordinele de evacuare vor fi pentru toți, în toate felurile.
Avem de lăsat în urmă idei vechi, convingeri perimate și prejudecăți. Lumea NU este așa cum am crezut că este. Ca să o vedem real, trebuie să găsim o poziție nouă de vizionare. Diferită de cea veche.

Avem de ieșit din relații care ne sug de energie, ne țin în stare de dependență sau sclavie emoțională, ne mențin în stagnare și nu permit creșterea interioară. Sau avem de regândit relații și să privim oamenii diferit decât o făceam până acum.

Avem de schimbat locuri de muncă sau case de locuit ce nu ne mai sunt benefice pentru creștere și evoluție. Sau trebuie să îndepărtăm obiecte, haine, lucruri care nu își mai fac treaba, sunt vechi și ne mențin în stagnare și îmbătrânire. Ori trebuie regândit modul în care ne raportăm la casă, serviciu, obiecte.

Plus că trebuie să scăpăm de obiceiuri alimentare, de comportament și de rutină, care ne îngreunează și ne taie din forța vitală. Începe luna în scădere, adică 14 zile excelente pentru orice dietă, cură de slăbire și procedură de curățare interioară a corpului.

Ordinul de evacuare este pentru a resuscita o nouă energie din interior, pentru reîntinerirea și revigorarea vieții noastre.
Chiar dacă nu este ușor și simplu, chiar dacă jeluim și plângem vechiul confort. Chiar dacă nu ne convine, ne zbatem, țipăm, suntem deprimați și nu mai vrem să trăim.

Nu este depresie. Este doar răsfăț de copil care rezistă în fața schimbării.
Cu toții vom vedea foarte bine această săptămână ordinul de evacuare din confortul stagnării în care ne aflăm. ȘI cu toții vom reacționa emoțional la el. Apoi ne ștergem lacrimile, ne ridicăm fruntea, ne căutăm susținere în oamenii asemănători din jur și mergem mai departe.
Ne împuternicim.

Pregătim pentru toamna 2021 câteva programe de mișcare și alimentație pentru întărire imunitară și întinerire. Știm că multă lume va avea nevoie de susținere și ghidare prin perioada un pic mai dificilă care urmează. Împreună vom reuși să navigăm mai ușor prin curenții turbulenți ce apar după ”ordinele de evacuare” din fostul normal al vieților noastre.
Avem susținere continuă. Forța Vieții este alături de noi, Divinul ne ghidează continuu prin vocea inimii și oamenii frumoși alături de care învățăm să călătorim fac procesul mult mai agreabil.

Vă doresc o săptămână cât mai echilibrată. Fiind pregătiți și înțelegând ce se întâmplă, este ceva mai bine decât să fiți surprinși pe neașteptate.

Săptămâna viitoare vom prezenta primele programe ale lunilor septembrie și octombrie, cu multe surprize și evenimente interesante.

Cu iubire, tuturor!

Sursă text și foto: Facebook / Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii