Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 9, 3 aprilie 2024. Suntem în mijlocul portalului de eclipse

ro

03 Apr, 2024 11:24 605 Marime text
Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 9, 3 aprilie 2024.  Suntem în mijlocul portalului de eclipse, în plin tranzit de Mercur retrograd, care este în semnul Berbecului și la început de an astrologic (am reînceput cu Soarele în zodia Berbecului). Energia intensă și vibrantă a Berbecului își pune amprenta pe ziua de astăzi, care este miercuri (ziua lui Mercur) și mijloc de săptămână.

Teoretic, este despre comunicare și echilibru.

Practic, atenție la tot ce ne scoate din acest echilibru.
Astăzi discutăm despre un ”prea mult” care se acumulează.
Știți cum ajungem să ieșim din echilibru, fără măcar să realizăm?

Puțin câte puțin, construind un edificiu de ”datorii energetice” pe nesimțite.
De exemplu, ficatul nostru, care este organul principal de detoxifiere și curățenie interioară, se trezește că are de muncit în fiecare zi astfel:

- Neutralizează și se străduie să elimine reziduurile metabolice ale zilei (mai ales în timpul nopții)
- Descompune și se străduie să elimine hormonii pe care îi producem în timpul zilei (hormonii își fac treaba o perioadă scurtă de timp, apoi trebuie degradați și eliminați, să nu stimuleze sau biciuiască mereu aceleași organe/funcții).
- Descompune și se străduie să elimine hormonii primiți din mâncare (cei cu care sunt hrănite animalele sau tratate plantele care devin hrana noastră)
- Neutralizează, descompune și elimină toxinele din mediu (substanțele petroliere tip insecticide, pesticide cu care sunt tratate plantele, produșii de curățenie casnică, toate chimicele cu care sunt tratate hainele și obiectele din casele noastre – mobila, podelele, perdelele, covoarele, etc)
- Alcoolul (dacă este consumat regulat și în cantitate mare – peste 200 ml pe zi)
- Zahărul industrial și toți îndulcitorii chimici care conțin fructoză chimică (extrem de solicitantă pentru ficat), dar și fructele hibridizate, prea dulci și prea procesate, precum și produsele din fructe (gemuri, compoturi, fructe uscate, deserturi cu fructe)
- Neutralizează și detoxifică radiațiile și toți radicalii liberi produși din contactul cu tehnologia modernă.

Toate aceste procese se întâmplă ÎN ACELAȘI TIMP și TOATE ODATĂ. Mai ales în primăvară, când ficatul intră în ”revizia de început de an” a corpului, și începe eliminări masive de reziduuri din corp, alături de rinichi.

Dacă fiecare dintre voi ar avea de făcut minim 7 sarcini importante în același timp, cum v-ați simți?

În plus, nu ne odihnim noaptea (stăm cu ochii pe ecrane, pentru că mereu este ceva interesant de privit și un divertisment pentru creier de savurat) și mai luăm și medicamente sau suplimente alimentare în formă de pastile. Toate afectând ficatul.

Cum vă simțiți, dragi femei, când pe lângă curățenie, gospodărie, cumpărături, gătit mâncare, educat copii, dus – adus de la școală și activități, servit soțul și petrecut timp cu el, este nevoie să mergeți și la serviciu, să aveți proiecte grele ce necesită concentrare și implicare, și mai vine peste voi o problemă
de familie (un părinte bolnav, un prieten care are nevoie de susținere)?

Asta face semnul Berbecului. Ne împinge dincolo de acea limită sănătoasă, în care începem și folosim ”energia de rezervă”, cea care ne ajută să prelungim durata vieții. Ne scurtează călătoria prin lume, pentru că energia este doar atât cât este.
Dacă sunteți astăzi în această situație, știți exact cum se simte ficatul nu doar astăzi, ci în general, în primăvară.
Suprasolicitat. Obosit. Nemulțumit. În timp, epuizat.
Folosind din ce în ce mai mult din energia ”de rezervă”.
Obiceiurile noastre, care se derulează automatic, fără control conștient, pot fi schimbate doar dacă există energie disponibilă pentru acea schimbare.
Se obține cu ușurință această energie?
https://alexaevent.ro/.../sfaturi-vindecatoare.../

De ce nu putem să ne schimbăm, chiar și puțin, deși muncim enorm să facem asta?
Ce ne împiedică, la nivel profund, să ne susținem și să avem grijă de noi?
Cum de ajungem iar și iar la suprasolicitare, oboseală, epuizare?
Mai ales în perioade energetic dificile, cum sunt aceste zile prin care trecem acum?

Acestea sunt întrebări la care vom încerca să răspundem în cadrul Webinarului de săptămâna viitoare,pe 11 aprilie, la care vă aștept să împărtășim propriile călătorii de observare a obiceiurilor ce se doresc schimbate, dar ele opun rezistență la schimbare.
Astăzi, observați-vă nivelul de încărcătură și treabă. Și nu atât nivelul REAL de treabă, cât nivelul conform poveștii minții noastre despre ”ce trebuie să facem pentru a ne simți bine”. Vedeți cum oricât facem, și oricât de bine facem, pentru mintea noastră condiționată, niciodată nu este destul.

Haideți să observăm astăzi încăpățânarea Berbecului în plină acțiune, mai ales în comunicarea cu ceilalți în care ”eu am mereu dreptate, hai să te conving și pe tine de asta”. Să vedem cât dăm ficatului de muncă, la fiecare conversație.
O zi echilibrată sau măcar o zi prezentă. Cum ”se leagă”.

Articol și foto: ZyannaOrinda/ Facebook.com

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii