Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 8. 16 aprilie 2024. Energia de lună în creștere se simte din ce în ce mai intens

ro

16 Apr, 2024 13:41 404 Marime text









Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 8

Energia de lună în creștere se simte din ce în ce mai intens.
Ieri am fost chemată la un domiciliu la niște cunoscuți, o pereche vârstnică de aproape 80 de ani amândoi.
Bătrânețea este un proces de uscare, acidoză și degradare a țesuturilor. Funcție de predispoziția personală și obiceiurile alimentare, acidoza afectează preponderent o anumită ”periferie” limfatică: picioarele, mâinile, zona bazinului sau zona capului. Acestea sunt periferiile unde se vede efectul uscării țesuturilor, stagnărilor limfatice, acumulărilor de acizi și a dispariției treptate a funcționalității.

Când picioarele sunt afectate, apar dureri, tulburări de coordonare și mers, apar varice și vindecarea încetinită a rănilor; disconfortul este legat de dificultatea deplasării ici și colo, necesară auto-îngrijirii.
Când capul este afectat, simțurile sunt afectate: tulburări de auz, de vedere, de miros și gust, tulburări de echilibru, căderea părului. Dar cel mai mult este afectat organul principal din zona capului: creierul.
Semne de degradare ale funcției creierului se observă la majoritatea oamenilor după 40 de ani. Dar în preajma vârstei de 80 de ani, ele sunt evidente: povestea minții devine incoerentă, un amestec de amintiri, cu informații preluate de la alții sau de la știri, care nu mai are nicio legătură cu interlocutorul sau realitatea de zi cu zi.
Am fost întrebată de o rudă care îngrijește de cei vârstnici: de ce se degradează creierul și apare Alzheimer-ul?
Oamenii de știință și medicii au multe explicații complicate drept răspuns la această întrebare. Personal, am găsit răspunsul în acumularea de reziduuri acide în periferia sistemului limfatic. Am descoperit că zona cap / creier este o periferie foarte prost vascularizată și curățată de sistemul limfatic, datorită obiceiurilor de viață.

Am fost întrebată: cum se oprește sau se încetinește procesul?
La 80 de ani, încetinirea degradării se face doar cu rugăciune și o prezență stabilă alături de persoana afectată. Cu alte cuvinte, cu o ”donare” de energie mai tânără și proaspătă. O relație tip schimb de energie între un vârstnic și un copil/ tânăr, poate încetini, temporar, degradarea (în unele cazuri).

Întrebare: merită plătit prețul?

Vârstnicul pe care l-am vizitat consuma exact alimentele care produc Alzheimer: dulciuri, făinoase, carne cu E-uri, uleiuri prăjite, cafea zilnic. Și cu multă bucurie povestea: ”ce mult îmi plac, ce bine îmi face cafeaua cu biscuiți, mă tonifiază”.
Poți să-i dai la o parte această ”bucurie”?
Dacă o faci, agitația, neliniștea și nemulțumirea interioară devin de necontrolat.
Merită să o faci?
Știi că dacă va continua consumul, boala se va accentua. Dacă oprești consumul, doar încetinești degradarea foarte puțin, întrucât aceasta este de mult ”amorsată” de obiceiurile alimentare și de viață.
Nota de plată a obiceiurilor alimentare, de gândire și de viață se vede la finalul vieții, la fiecare dintre noi. Ne uităm cu atenție la bătrânii din jur și învățăm din lecțiile acestora.

Nu există ”pastile magice” pentru acoperit erorile de alimentație sau de gândire.
Știu că toată lumea le dorește și le așteaptă, dar poveștile cu zâne nu funcționează când este vorba despre biologie.
Celulele corpului vor oxigen, enzime și nutrienți.

Nu substanțe chimice sau gândire magică.
Ce poți să faci când ești confruntat cu degradarea corpului biologic, în bătrânețe?
Să accepți cu înțelegere că există consecințe ale alegerilor personale, să sprijini și susții pe cel afectat, cât îți este posibil, fără donații excesive sau inutile de energie și să-ți observi propriile obiceiuri (alimentare, relaționale, de mișcare etc) lucrând să previi tipul acesta de deznodământ.
Și să onorezi Jocul, care permite diferite tipuri de experiențe.
Totul este posibil, în acest moment al lumii civilizate.
Atât menținerea în cea mai bună stare de sănătate, cât și evoluția lentă sau rapidă spre degradare. Avem toate mijloacele disponibile, pentru oricare dintre direcții.

Sunt mai vizibile, evidente și accesibile ca niciodată.
Primele semnale ale problemelor sistemului limfatic sunt reacțiile tip alergii.
Corpul ne spune despre propriul disconfort, de la foarte începutul vieții noastre, dar și pe parcurs. Semnele sunt la fiecare pas.
În toate Webinariile și cursurile din ultima perioadă încerc să vă descifrez limbajul corporal, pentru a lua măsuri necesare corectării mersului spre boală sau însănătoșire. https://holisticshop.ro/.../webinar-aprilie-hapciu.../

M-aș bucura să fim împreună la Webinarul de pe 18 aprilie, în apropiere de evenimentele energetice speciale de pe 21 aprilie, să povestim și să facem planuri despre cum să folosim eficient energiile care sunt și care vin.
Să nu uităm că ”Hapciu! Hapciu! Hapciu!” se întâmplă tot în zona capului.
Și distanța între nas și creier este foarte mică.
Acidoza care se acumulează în zona capului necesită înțelegere, tratament și eliminare.

Cu cât luăm măsuri mai devreme, cu cât avem mai mult timp să modificăm obiceiurile alimentare și de viață, cu atât șansele de a avea o bătrânețe cu mai puține degradări sunt mai mari.
Destinația vieții este clară pentru fiecare dintre noi. Orice început are un final.

Călătoria, în schimb, poate fi diferită.
Vă doresc o zi de marți, cu luna intrată în Leu pentru 3 zile (și perioadă excelentă pentru spălat părul, tuns părul, aranjat părul, măști și orice fel de tratamente pentru hrănirea sa – zona capului este favorizată când luna este în Leu) cât mai liniștită, echilibrată și prezentă.

Sursa și foto: ZyannaOrinda/ Facebook. com

Citește și
Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii