Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trăim într-o „administraţie dictatorială?” Primăria Constanţa va organiza o dezbatere publică pe tema PUZ-ului Peninsulei

ro

05 Sep, 2013 00:00 2127 Marime text
„Sunt convins că PUZ-ul va fi unul care să răspundă tuturor exigenţelor. Ca ordin de mărime al nivelului de aşteptare, cred că în cea de-a doua jumătate a acestui an vom avea noul PUZ al Peninsulei, unul la nivelul reglementărilor europene”, declara viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, în primăvara acestui an.
 
Planul de Urbanism Zonal al Peninsulei nu a intrat încă în dezbaterea Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa. Chiar dacă el va fi inclus pe ordinea de zi a vreunei şedinţe de CLM până la sfârşitul acestui an, documentul va trebui să constituie, în prealabil, subiectul unei dezbateri publice. Asta susţin arhitecţii constănţeni, membri ai Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) - Filiala Teritorială Dobrogea.

„Nu avem nicio informaţie nouă până la acest moment. Legea prevede însă că trebuie organizată o dezbatere publică. Dar aceasta nu e sarcina noastră, ci a Primăriei Constanţa. Aşteptăm dezbaterea; doar dacă trăim într-o administraţie dictatorială ea nu va fi organizată”, a declarat Alexandru Bălan, preşedintele OAR - Filiala Dobrogea.
În luna martie a acestui an, arhitectul explica faptul că, potrivit datelor pe care le deţine, „PUZ-ul Peninsulei este în remodelare”.
 
„PUZ-ul a suferit câteva modificări. Nu esenţiale”
 
Despre acest subiect, viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat: „Bineînţeles că va fi organizată o dezbatere publică. Încă se lucrează la forma în care va fi prezentat PUZ-ul atât pentru avizare, cât şi pentru dezbatere. Edilul a menţionat, de asemenea, că se va întâlni cu arhitecţii constănţeni pentru noi discuţii pe marginea Planului de Urbanism Zonal al Peninsulei.
Decebal Făgădău a precizat că nu este exclus ca planşe ce vizează PUZ-ul zonei istorice a municipiului Constanţa să fie expuse în mall-ul din Parcul Tăbăcărie.
Întrebat în ce măsură PUZ-ul a fost modificat ulterior dezbaterii din martie 2012, context în care arhitecţii constănţeni au criticat dur documentul, dar şi pe arhitectul care îl elaborează (n.r. Mirela Băncescu), Făgădău a menţionat: „Faţă de varianta prezentată atunci, proiectul de PUZ a suferit câteva modificări. Nu esenţiale”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii