Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor a ajuns pe masa Curții de Apel Constanța!

ro

04 Apr, 2024 17:00 803 Marime text
Sala de judecată. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • În primă instanță, Tribunalul a respins în februarie 2024 cererile de suspendare a executării, respectiv de anulare a HCLM Constanța nr. 177/27.04.2023, prin care a fost adoptat PUZ.
PUZ-ul pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor se află în atenția judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța.
 
Cazul a ajuns la Curte după ce a fost atacată în recurs decizia Tribunalului de a respinge cererea de anulare parțială și suspendare a hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat PUZ.
 
Este vorba despre dosarul 4109/118/2023 în care, în primă instanță, Tribunalul a respins în februarie 2024 cererile de suspendare a executării, respectiv de anulare a HCLM Constanța nr. 177/27.04.2023, prin care a fost adoptat PUZ.
 
Părți în cauză sunt Vasile Secrieru, în calitate de recurent reclamant, și, respectiv, Consiliul Local Constanța, în calitate de intimat pârât.
 
Procesul are ca obiect HCLM Constanța nr. 177/27.04.2023 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Actualizare Documentație de Urbanism Zona Compozitori“.
 
Dosarul a fost acum înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța și urmează să fie repatizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în recurs.
 
Iată minuta deciziei din 27 februarie 2024 a Tribunalului Constanța, atacată acum la Curte:
 
„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată. Obligă reclamantul la plata către pârât a cheltuielilor de judecată în cuantum de 4046 lei reprezentând onorariul avocatului. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare pentru cererea de suspendare şi în termen 15 zile de la comunicare pentru dispoziţia de anulare a actului administrativ. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa“
 
La Tribunal, dosarul s-a aflat, potrivit datelor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Teodora Luminița Popescu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Așa cum arătam în edițiile anteriaore, prin HCL contestat în instanță se prevede, printre altele, faptul că „înălțimea maximă admisă a construcțiilor va fi de 29 de metri, echivalentul unui regim maxim de înălțime P+9 dispuse ca zece niveluri supraterane“.
 
De asemenea, se precizează în documentul atacat că „se vor respecta în același timp atât înălțimea maximă, cât și regimul maxim de înălțime, prin urmare, nu se vor putea realiza construcții mai mari de P+9 care să se încadreze în înălțimea maximă admisă“.

Decizia pe care o va pronunța Curtea de Apel va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ANAR, victorie uriașă la Tribunalul Constanța! Apele Române recâștigă un teren din Faleză Nord, intabulat de Primăria Constanța! Judecătorii radiază dreptul de proprietate al municipalității (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii