Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

ro

02 Apr, 2024 17:00 1398 Marime text
  • Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se va întruni în data de 04.04.2024, începând cu ora 10:00
  • Pe ordinea de zi sunt trei Planuri Urbanistice Zonale
  • Este vorba despre elaborare PUZ parcare supraetajată – Casa de Cultură – etapa 4 PUZ final, inițiator UAT municipiul Constanța
  • Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este actualizare PUZ reabilitarea și revitalizarea zonei peninsulare a municipiului Constanța, aprobat prin HCL nr. 416/2003 – etapa 2 – Studii de fundamentare, inițiator UAT municipiul Constanța
  • Cel de-al treilea PUZ vizează zona centrală a municipiului Constanța – etapa 2 – Studii de fundamentare, inițiator UAT municipiul Constanța
 
 
 
 
 
Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se va întruni în data de 04.04.2024, începând cu ora 10:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1.

Pe ordinea de zi sunt trei Planuri Urbanistice Zonale.

Este vorba despre elaborare PUZ parcare supraetajată – Casa de Cultură – etapa 4 PUZ final, inițiator UAT municipiul Constanța.

Primăria Constanța vrea să construiască cu fonduri împrumutate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) mai multe parcări supraetajate în municipiu. Una dintre urmează să fie edificată în zona Casa de Cultură, pe o suprafață de 3,5 hectare, pe terenul delimitat de Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Aleea Daliei și aleile carosabile din zonă.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este actualizare PUZ reabilitarea și revitalizarea zonei peninsulare a municipiului Constanța, aprobat prin HCL nr. 416/2003 – etapa 2 – Studii de fundamentare, inițiator UAT municipiul Constanța.

rimăria Constanța a inițiat elaborarea documentației de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic Zonal Reabilitarea și Revitalizarea Zonei Peninsulare a Municipiului Constanța“ aprobat prin HCL nr. 416/2003. 

Zona studiată are o suprafață de cca. 100 ha, care necesită o abordare integrată a proiectului, având în vedere contextul urban și de peisaj existent și este delimitată astfel: 
 
  • str. Ștefan cel Mare la N; 
  • str. IG Duca, la V; 
  • incinta port Constanța la S;  
  • Marea Neagră și plaja Modern, la E. 
Elaboratorul documentației de urbanism: este Asocierea formată din Agorapolis SRL și Raumplan Design SRL.

Șef de proiect este Dr. urb.Moțcanu-Dumitrescu Mădălina iar managerul proiectului: master urbanist Mihaela Pușnava.

Cercetarea din teren a reliefat 53 rezerve de teren neconstruite/libere ce nu fac obiectul unor noi dezvoltări momentan, care vor aduce un deserviciu spațiului public în următorii ani, contribuind la scăderea calității imaginii urbane.

În privința loturilor cu deschidere la stradă, utilizate ca parcări, neamenajate, acestea  contribuie la crearea unui front ce nu prezintă continuitate la stradă.De asemenea nu ar exista o tipologie funcțională specifică la nivel de insulă, cu excepția zonelor specifice dotărilor publice (zona cu Judecătoria Municipiului Constanța). În zona de studiu se regăsesc peste 10 parcări neamenajate - marcate și nemarcate iar zona de întâlnire din Piața Ovidiu este ineficient amenajată, nevalorificând elementele de importanță istorică.
 
Cel de-al treilea PUZ vizează zona centrală a municipiului Constanța – etapa 2 – Studii de fundamentare, inițiator UAT municipiul Constanța.

Documentația PUZ are ca obiectiv principal propunerea unei zonificări funcționale în teritoriul situat între Ștefan cel Mare, strada Ștefan Mihăileanu, strada Jupiter, strada Mercur, strada Dacia, strada Decebal, strada Sabinelor, strada Zorilor, strada Tudor Vladimirescu, strada Miron Costin, limite cadastrale ale loturilor cu front la bulevardul Mamaia, strada Eroilor, prelungirea strada Bucovinei și plaja, în vederea actualizării și agrementării reglementărilor urbanistice în acord cu tendințele de dezvoltare ale zonei și cu dezideratele locuitorilor.

Actualizarea Planului Urbanistic Zonal Zona Centrală este realizat de Agorapolis pentru Primăria municipiului Constanţa.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, în consultare. Când va avea loc dezbaterea publică? (DOCUMENT)

Constănțenii mai au la dispoziție o săptămână să completeze chestionarul ce vizează elaborarea PUZ-ului Peninsulei

Primăria Constanța, chestionar de consultare a localnicilor despre problemele din Zona Centrală. Până când poate fi completat?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii