Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte importante, finalizate la Topraisar Reţeaua de apă din Potârnichea şi drumul de exploatare agricolă, „misiuni îndeplinite“

ro

10 Nov, 2014 00:00 2548 Marime text
Iarna nu este departe, astfel că, pentru lucrările care se apropie cu paşi repezi de final, trebuie făcută numaidecât recepţia. Lucrul este binecunoscut de administraţia locală din comuna Topraisar, care se pregăteşte să ia în primire lucrările efectuate în cadrul proiectului ce prevedea extinderea şi modernizarea reţelei de apă în satul Potârnichea. „S-a finalizat cu succes cam 99% din tot ceea ce înseamnă lucrări la reţeaua de apă. Pasul următor este să facem recepţia lucrărilor.

Guvernul a terminat de achitat toate facturile restante, acum mai avem noi de văzut de unde facem rost de bani pentru cofinanţare, dar sper că o să ne descurcăm“, a declarat primarul comunei Topraisar, Gheorghe Stelian. Lucrurile par să se fi derulat conform aşteptărilor autorităţilor locale, căci încă o lucrare a fost finalizată cu succes la Topraisar. Este vorba despre construcţia unui drum de exploatare de aproximativ 12 kilometri, drum foarte important pentru toţi participanţii la trafic ce tranzitează zona. Termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor - luna septembrie - a fost respectat de constructor, spre satisfacţia aleşilor locali. Cele 1,5 milioane de euro necesare acestei investiţii provin din fonduri europene, prin măsura 1-2-5, însă 20% din valoarea proiectului trebuie acoperită de administraţia locală.

Hramul Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“

Lăsând de-o parte cele laice, sâmbătă, comuna Topraisar a îmbrăcat haine de sărbătoare, iar creştinii ortodocşi, cu mic, cu mare, au pornit spre biserică.
Pe data de 8 noiembrie sunt sărbătoriţi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Sărbătoarea are dublă importanţă pentru locuitorii din Topraisar, căci la această dată se celebrează şi hramul bisericii. Şi în acest an, la slujbă s-au adunat câteva sute de enoriaşi, cu atât mai mult cu cât toată săptămâna trecută, începând de miercuri, credincioşii au avut ocazia de a se închina şi la moaştele Sfântului Apostol Andrei. Cei care au venit sâmbătă la hram au participat la o slujbă deosebită, iar la final, tuturor li s-au împărţit pacheţele, în locul tradiţionalei agape frăţeşti.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii