Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După muncă asiduă, a urmat distracţia… la bal Comuna Topraisar se mândreşte cu noul parc şi cu Centrul after school (galerie foto)

ro

03 Dec, 2015 00:00 3315 Marime text
 

După ce s-a finalizat cu succes proiectul Centrului after school de la Topraisar, primarul Stelian Gheorghe şi-a mutat atenţia către un alt plan ambiţios: noul parc din localitate, şi acesta încheiat de curând. Ambele proiecte au fost inaugurate în aceeaşi zi. Pe 28 noiembrie, primarul a organizat un eveniment de zile mari, prin care a dorit să le prezinte locuitorilor din comună investiţiile pentru care s-a zbătut mai bine de un an şi care, după multă muncă, s-au concretizat. Ambele proiecte au fost realizate cu bani din fonduri comunitare, contribuţia administraţiei publice locale fiind una modică, în comparaţie cu investiţia totală.
 
Într-un cadru festiv, prilejuit şi de sărbătorile importante care se apropiau - Sfântul Andrei şi Ziua Naţională -, copii, părinţi, bunici şi cadre didactice au venit alături de primar şi de consilierii locali pentru a vedea lucrarea despre care au tot auzit, Centrul after school. La inaugurarea celor două obiective a participat şi vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir, care s-a arătat impresionat de realizările aleşilor de la Topraisar.
 
Înainte de a tăia panglica inaugurală a Centrului after school, primarul a găsit prilejul potrivit pentru a trece în revistă proiectele realizate până acum, respectiv: reabilitarea şi asfaltarea drumurilor, lucrările de canalizare şi de branşare la reţeaua de apă a satului Potârnichea, reabilitarea şcolilor, precum şi alte proiecte implementate în comuna pe care o administrează.
 

Însă proiectele realizate până acum nu sunt singurele, primarul declarând că principala sa prioritate este accesarea de fonduri europene pentru continuarea lucrărilor de infrastructură a drumurilor, pentru realizarea unei săli de sport, dar şi pentru construirea unui stadion modern în localitate.

Costume populare noi pentru elevii talentaţi din Topraisar

„A fost o muncă asidua la realizarea proiectului privind construirea unui after school. Valoarea proiectului este de aproximativ 200.000 de euro. Din această sumă, Primăria a trebuit să asigure partea de cofinanţare, de 2%. After school-ul este un proiect conceput să vină în întâmpinarea nevoilor şcolarilor şi preşcolarilor, care vor veni aici după orele de şcoală pentru a aprofunda cele studiate. Aici au parte de condiţii moderne de studiu, sub supravegherea specializată a cadrelor didactice, vor avea şi Internet, dar şi un loc de joacă şi recreere. Centrul are două săli de clasă, un salon de mese şi o mică bucătărie, dar şi toalete adaptate nevoilor copiilor de toate vârstele“, le-a explicat primarul celor veniţi pentru a face cunoştinţă cu noua clădire.
 
Înainte de tăierea panglicii tricolore şi de a intra în noua clădire, un sobor de preoţi ortodocşi, precum şi imamul au oficiat o slujbă de sfinţire. Şi pentru ca această zi să rămână una memorabilă pentru copii, Primăria şi Consiliul Local le-au oferit elevilor din localitate costume populare noi, astfel încât cei implicaţi în coruri sau în ansambluri de dansuri folclorice să reprezinte cu cinste localitatea la competiţiile sau spectacolele în care evoluează.

Stadion modern, în spatele parcului nou-inaugurat

După ce au văzut clădirea noii instituţii de învăţământ, aleşii locali şi vicepreşedintele CJC, în frunte cu primarul Stelian Gheorghe, au mers spre locul unde a fost amenajat noul parc al localităţii, în faţa unităţii militare. Şi aici, gospodarul-şef al comunei, alături de Cristinel Dragomir, dar şi o mulţime de copii au tăiat  panglica inaugurală. La vederea parcului, care concurează serios cu cele din alte localităţi, cei mici nu au ţinut cont că afară ploua şi au „testat“ câteva dintre leagănele şi toboganele amenajate.
 
„Este un proiect frumos, care încununează o perioadă de muncă asiduă. Pot spune că am avut şi cu acest proiect mult de muncă şi unele dificultăţi de implementare, dar ne bucurăm că totul s-a încheiat cu bine şi am ajuns astăzi să inaugurăm acest frumos proiect. Şi aici este vorba despre o investiţie de aproximativ 180.000 de euro, dar îndrăznesc chiar să spun că este o sumă modică pentru munca pe care au avut-o constructorii. Am mai avut însă o colaborare cu firma constructoare şi ştim că şi-a dat tot interesul pentru ca totul să iasă bine. Pot sune că este cel mai frumos parc din judeţ“, a spus, mândru, primarul Stelian Gheorghe.
 
Cele două evenimente de sâmbătă au culminat cu un bal organizat de aleşii locali, unde tinerii comunei, dar şi cei mai în vârstă au fost invitaţi să participe pentru a sărbători realizarea celor două mari investiţii.

Drumurile, o prioritate

Iar proiectele administraţiei publice locale nu se opresc aici. Gospodarul-şef a dezvăluit că intenţionează ca, din primăvară, pe terenul din spatele parcului să amenajeze un stadion ultramodern pentru sportivii din Topraisar. Deşi localitatea beneficiază de un astfel de teren modern destinat activităţilor sportive, dotat cu gazon artificial şi tribune, acesta deserveşte însă şcoala şi Centrul after school.
 
Alături de investiţiile constante în aspectul localităţii şi în educaţia elevilor, primarul Stelian Gheorghe depune eforturi susţinute şi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Topraisar. După ce, la începutul anului, Primăria comunei a făcut recepţia unei lucrări de anvergură - proiectul de reabilitare a drumului tehnologic de 12 kilometri destinat utilajelor agricole -, administraţia locală se găseşte, din nou, în mijlocul unor ample lucrări de asfaltare. Lucrările, atât de necesare, se realizează după ce, la Topraisar, s-a realizat reţeaua de canalizare. Astfel, primarul Stelian Gheorghe le dă asigurări membrilor comunităţii locale că, pentru el, reabilitarea drumurilor reprezintă o prioritate pe anul 2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii