Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piaţa agroalimentară, în faza obţinerii avizelor Asfaltarea comunei Topraisar, mereu în atenţia administraţiei publice locale

ro

14 Apr, 2016 00:00 3908 Marime text


O problemă cu care se confruntă de ani buni autorităţile publice locale din comunele judeţului este calitatea scăzută a drumurilor, pline de gropi, asfaltate cu 20 de ani în urmă, în cel mai bun caz. În unele sate nu există nici urmă de asfalt, iar drumurile s-au ales doar cu o pietruire. Cu această problemă se confruntă şi administraţia locală a comunei Topraisar, care, ani la rând, nu a putut accesa fonduri pentru a pune capăt acestui necaz al locuitorilor, sătui să umble prin noroaie şi praf.


 
De aceea, în această perioadă, autoritatea publică locală a comunei constănţene Topraisar se pregăteşte să finalizeze asfaltarea a opt kilometri de drumuri. Mai mult, Consiliul Local, alături de Primăria Topraisar, lucrează la documentaţia unui nou proiect pentru asfaltarea a încă şase kilometri de drumuri.
 

„Studiul de fezabilitate este gata deja pentru acest proiect şi am vrea să îl depunem pe Măsura 72, pentru obţinerea de finanţare europeană. Asfaltarea drumurilor reprezintă un obiectiv aflat pe agenda de lucru a autorităţilor locale“, a precizat primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe.


Administraţia locală îşi îndreaptă atenţia şi către construirea unei pieţe de desfacere pentru locuitorii comunei, care să îşi poată comercializa astfel propriile produse. În acest sens, conform reprezentanţilor administraţiei locale, se lucrează la documentaţia proiectului şi la obţinerea tuturor avizelor necesare. După această etapă, se va putea trece la organizarea unei licitaţii pentru construirea viitoarei clădiri în care va funcţiona Piaţa Topraisar. Obiectivul reprezintă o investiţie de aproximativ 200.000 de euro şi va fi realizat cu fonduri de la bugetul local.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii