Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:43 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instituţia condusă de soţia lui Cristian Zgabercea are nevoie de asistenţă juridică

ro

02 Sep, 2014 00:00 1533 Marime text
Consilierii judeţeni se reunesc, vineri, în şedinţa ordinară pe luna septembrie, urmând a pune pe tapet 17 proiecte de hotărâre. Întâlnirea va avea loc în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), cu începere de la ora 12.00. Este prima şedinţă de Consiliu Judeţean care se organizează de la suspendarea preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu.

Tocmai de aceea, primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi se referă chiar la aprobarea exercitării atribuţiilor de preşedinte de consiliu judeţean de către un vicepreşedinte. Iniţiatorul proiectului este Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC, cel care s-ar fi întors recent din SUA, acolo unde Radu Mazăre l-a îndemnat să meargă „pentru a avea o discuţie bărbătească cu Nicuşor Constantinescu“, după cum declara nu demult edilul-şef al Constanţei.
 
Un alt proiect de hotărâre inclus în şedinţa de vineri vizează aprobarea încheierii unui „contract de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică a Teatrului de Stat Constanţa (TSC) şi împuternicirea conducerii TSC pentru semnarea acestui contract“. Reamintim că la şefia instituţiei de teatru a fost numită recent soţia lui Cristian Zgabercea, actriţa Dana Dumitrescu.

Primăriile află cât primesc din cota TVA 

De asemenea, aleşii judeţeni trebuie să îşi expună părerea cu privire la aprobarea acordului de asociere şi colaborare cu SC Lafarge Ciment (România) SA, dar să discute şi aprobarea rectificării bugetelor de venituri şi cheltuieli ale RAJDP Constanţa pe anul 2014, sau pentru Centrele Şcolare de Educaţie Incluzivă „Delfinul“, „Maria Montessori“ şi „Albatros“ din Constanţa. Alte două proiecte privesc acordarea unor ajutoare financiare pentru două persoane. Nu mai puţin important, se va supune votului şi proiectul privind modificarea Organigramei şi a Statului de funcţii pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, precum şi desemnarea unui reprezentant al asiguraţilor din Judeţul Constanţa în Adunarea Reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
 
De asemenea, tot vineri, se va vota pentru repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA, pe trimestrul III al acestui an, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură. Sumele ar fi trebuit alocate încă de data trecută, însă pentru că în restul ţării au fost inundaţii devastatoare, banii au fost redirecţionaţi către localitățile afectate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii