Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință ordinară a CJC Organigrama și Statul de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

ro

20 Apr, 2024 15:04 541 Marime text
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință extraordinară pentru data de 24.04.2024, ora 10,00, în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiectul de hotărâre nr. 82/15.04.2024 privind aprobarea Organigramei si Statului de functii pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta.

Potrivit proiectului, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa înaintează Consiliului Judeţean Constanţa în vederea aprobării, Organigrama şi Statul de funcţii, în conformitate cu art.I 5, alin.a) şi c) din Hotărârea de Guvem nr.56/2009 pentru aprobarea Norrnelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvemului nr.162/2008 privind transferul de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii către autorităţile publice locale.

Prin Hotărârea Consiliului Judelean Constanţa nr.299/20. 12.2023 a fost aprobată Organigrama şi Statul de funcţii pentru Spitalul Clinic de Pneumotliziologie Constanţa cu un număr de 253 de posturi.

Unitatea sanitară menţionează că numărul total de posturi nu a fost modificat faţă de ultimul Stat de funcţii aprobat, acestea încadrându-se în prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli ale anului 2024. Faţă de ultima aprobare prin H.C.J.C. nr.299/20.I 2.2023, potrivit documentaţiei înaintate şi având în vedere organizarea activilălii spitalului repartizată pe categorii de personal, structuri, compartimente şi secţii conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.1224/2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţă medicală spitalicească, precum şi pentru modificarea şi completarea ordinului ministrului sănătăţii publice nr.1778/2006 privind aprobarea normativelor de personal, asupra Organigramei şi Statului de funcţii ale instituţiei sanitare, intervin următoarele modificări:
-Transformarea postului de medic primar de la poziţia 42 din statul de funcţii, in 2 posturi de medic specialist cu jumătate de normă, transformarea având loc ca urmare a referatului Consiliul Judeţean Constanţa nr.6827/29.02.2024;
- Transformarea posturilor de infirrnieră de la poziţiile 25, 27 şi 72, în posturi de infirmieră debutant, în vederea organizării concursurilor pentru ocuparea acestora.
- Transformarea posturilor s-a efectuat in baza referatului Consiliului Judeţean Constanţa nr.5096/14.02.2024.
- Transformarea postului de asistent medical principal, specialitate obstetrică — ginecologie de la poziţia 49, in post de asistent medical generalist.

Postul de asistent medical principal a fost vacantat în urma pensionării titularului iar Ordinul nr.66/2002 pentru aprobarea Normelor privind obţinerea specializări/or şi competenţelor peniru asistenţii medicali şi alte categorii de personal sanitar cu pregătire postliceală sau medie care permitea desfăşurarea activităţii funcţiei de asistent medical de obstretică ginecologie şi in specialităţile de asistent medical generalist a fost abrogat.

Pentru demararea procedurilor de ocupare a postului mai sus menţionat prin organizarea concursului este necesară modificarea specializării în medicină generală;
- Promovări ale personalului încadrat din sectiile şi compartimentele unitătii în sensul modificării functiei în urma examenului intem organizat la Spitalul Clinic de Pneumofliziologie Constanta la
pozitiile 80, 108, 143, 158, 159, promovări aprobate prin referatele Consiliului Judelean Constanta nr.46143/29.12.2023 şi nr.1707/18.01.2024;
Unitatea sanitară mentionează că, prin transformarea postului de medic primar de la pozitia 42 din Statul de funcții, în 2 posturi de medic specialist cu jumătate de nonnă, coloana aferentă Nr.Crt. a fost modificată în urma includerii unei noi pozitii in Statul de functii, care a modificat numerotarea acestuia;
- Transforrnarea postului de medic specialist din cadrul Sectiei pneumologie 11 Adulti, pozitia 45 în Statul de functii, intr-un post de medic primar in cadrul aceluiaşi compartiment, solicitare aprobată prin referatul Consiliului Judetean Constanta nr.9979/27/03/2024; - Restabilirea postului de economist IA din cadrul Serviciului Administrativ, Aprovizionare, Transport şi Achizitii cu incadrare definitivă la Compartimentul Resurse umane de la pozitia nr.167 din Statul de functii, aprobată prin Hotărărea Comitetului Director nr.6/04.03.2024.
 
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta mentionează că Organigrama şi Statul de ale institutiei sanitare au fost aprobate prin Hotărărea Consiliului de Administratie nr.2/01.04.2024. În conformitate cu prevederile art.15 din H.G. nr.56/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgentă a Guvemului nr.162/2008 privind transferul ansamblului de atributii şi competente exercitate de

Ministerul Sănătătii către autoritătile administratiei publice locale, „autoritatea administraţiei publice locale, prin structura cu atribuții specifice in domeniu, are următoarele competențe:
a) aprobă statele de funcţii ale unităților sanitare subordonate, cu incadrarea în normativele de personal şi in bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat;
b) aprobă modificarea statelor de funcții aprobate;
c) aprobă organigrama şi modificarea acesteia.

Față de cele prezentate mai sus, se supune spre dezbatere şi aprobare prezentul proiect de hotărăre privind aprobarea Organigramei şi Statului de functii pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta.

Proiectul în integralitate poate fi studiat în secțiunea Document a materialului. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Ședință de CJCMihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii