Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

ro

22 Apr, 2024 10:01 2738 Marime text
  • Proiectul de hotărâre nr.91/16.04.2024 privind modificarea unităților administrativ-teritoriale deservite de Serviciile Public Comunitare Locale de Evidență a Persoanelor Techirghiol și Negru Vodă prin înființarea unui nou Serviciu Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar se află pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța.
  • Până la constituirea în toate localitățile a serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, activitatea de evidență a persoanelor, pentru unitățile administrativ-teritoriale în care nu fiinclionează astfel de servicii publice comunitare, va fi asigurată de serviciile publice comunitare la care sunt arondate în prezent aceste localități.
 
 
Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară pentru data de 24.04.2024, ora 10,00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.

Pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre nr.91/16.04.2024 privind modificarea unităților administrativ-teritoriale deservite de Serviciile Public Comunitare Locale de Evidență a Persoanelor Techirghiol și Negru Vodă prin înființarea unui nou Serviciu Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar.

1. Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Techirghiol va deservi următoarele unități administrativ teritoriale:
- Orașul Techirghiol;

2. Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Negru-Vodă va deservi următoarele unități administrativ teritoriale:
- Comuna Comana;
- Comuna Dumbrăveni;
 - Comuna Chirnogeni;
- Comuna Independenta;
- Comuna Cerchezu;
Orașul Negru-Voda;

3. Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Topraisar va deservi urmatoarele unități administrativ teritoriale:
- Comuna Topraisar,
 - Comuna Mereni,
 - Comuna Amzacea.
 
„În temeiul prevederilor dispozițiilor art.7 aliniat 3 din Ordonanța 84/2001, privind înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, această instituție are obligația de a coordona și controla metodologic activitatea serviciilor publice comunitare locale din județul Constanța.

De asemenea potrivit dispozifilor art 9 alin. 3 din Ordonanța 84/2001, privind înfiinșarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, structura organizatorică, statul de funcții, numărul de personal și regulamentul de organizare și funcționare ale serviciilor publice comunitare locale, județene, respectiv al municipiului București, se stabilesc prin hotărâre a consiliilor locale, județene, respectiv a Consiliului General al Municipiului București și a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului București, cu avizul Direcției.

Potrivit prevederilor art. 25 din O.G. 84/2001, privind înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, în unitățile administrativ-teritoriale în care nu funcționează formațiuni de evidență informatizată a peroanei serviciile publice comunitare locale se înființează și se organizează eșalonat, odată cu dotarea și asigurarea resurselor necesare, potrivit legii.

(2) Până la constituirea în toate localitățile a serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, activitatea de evidență a persoanelor, pentru unitățile administrativ-teritoriale în care nu fiinclionează astfel de servicii publice comunitare, va fi asigurată de serviciile publice comunitare la care sunt arondate în prezent aceste localități“, se spune în proiectul de hotătâre.
 
Proiectul poate fi consultat în secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Achiziționarea serviciilor de consultanță juridică și reprezentare juridică în instanță pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii