Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:00 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltările continuă pe alte trei străzi Centrul de Tineret din Mihail Kogălniceanu va fi inaugurat joi

ro

29 Sep, 2015 00:00 730 Marime text
Joi este o zi importantă pentru comunitatea de la Mihail Kogălniceanu. După mai multe luni de muncă, Centrul after school este gata, iar joi va fi inaugurat. Deşi primarul a sperat ca această investiţie, realizată pentru ca toţi oamenii din comună să beneficieze de ea, să fie „dăruită“ localnicilor de Ziua Comunei, evenimentul nu s-a mai ţinut, întrucât şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia ar fi trebuit votat acest proiect nu a întrunit cvorumul necesar.
 
Aşadar, întrucât sărbătoarea dedicată Zilei Comunei nu a mai fost organizată, primarul a decis să inaugureze acest obiectiv chiar pe 1 octombrie. După câţiva ani în care a avut de înfruntat unele obstacole în demararea acestui proiect, şefa autorităţii publice locale de la Mihail Kogălniceanu are motive de bucurie. Construcţia Centrului after school de la Mihail Kogălniceanu a fost finalizată în timp util, în luna septembrie. „Construcţia este prevăzută cu două săli de clasă, care vor acoperi nevoile a 50 de copii, şi a fost dotată cu toată aparatura necesară pentru derularea activităţilor în bune condiţii. Mai mult, proiectul prevede şi ca cei mici să poată mânca cel puţin o dată în centru“, a explicat primarul Ancuţa Belu.
 
Un alt obiectiv al actualei administraţii publice locale este reabilitarea drumurilor. De aceea, Primăria Mihail Kogălniceanu investeşte în această direcţie. Proiectele de asfaltare derulate în comună merg bine, din punctul de vedere al şefei autorităţii publice locale de la Kogălniceanu. „După ce am început, acum câteva luni, un proiect de asfaltare a 1,2 kilometri de drumuri - Mircea cel Bătrân şi Unirii -, acum am demarat lucrările pentru un alt proiect. În urmă cu câteva zile, am semnat contractul cu firma Autoprima Serv, pentru execuţia de lucrări aferente proiectului cu titlul «Asfaltare străzi în localitatea Mihail Kogălniceanu». Reabilităm 2,023 km de străzi, însemnând străzile Călugăreni, Unirii şi Panduri. Estimat iniţial la suma de 1.555.700,3 (fără TVA), contractul a fost atribuit la valoarea de 1.212.137,24 de lei (fără TVA)“, a explicat primarul Ancuţa Belu.
 
Un alt proiect ambiţios, finalizat, este cel al Centrului pentru Tineret, reabilitat de Zona Metropolitană Constanţa, proiect care nu a fost însă predat către Primărie până acum, din acelaşi motiv pentru care nu s-a organizat nici Ziua Comunei în acest an: absenţa aleşilor locali social-democraţi de la şedinţa de consiliu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii