Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am fi avut două înmormântări” Bărbatul care se afla la volanul maşinii căzute în lacul Tăbăcărie, condus astăzi pe ultimul drum

ro

29 Feb, 2020 00:00 5009 Marime text

Bătrânul de 63 de ani care se afla la volanul autoturismului căzut în lac marţi, 25 februarie 2020, este condus pe ultimul drum, astăzi, de rudele şi apropiaţii acestuia. Bărbatul era pensionat pe caz de boală şi în momentul în care autoturismul a căzut în lacul Tăbăcărie din Constanţa, se afla în maşină cu nepotul său, în vârstă de 9 ani. Sercin Ristea, un taximetrist din Constanţa, care se afla întâmplător în zonă, la auzul strigătului disperat al unei femei care a văzut cele petrecute, a sărit după victime în apă. A reuşit, cu dificultate, să îi scoată pe cei doi, copilul fiind în afara oricărui pericol. Bătrânul a murit a doua zi la spital, după ce fusese resuscitat şi transportat în comă la spital.


Fiica bărbatului şi mama copilului este îndurerată de decesul tatălui, dar bucuroasă că fiul ei este în siguranţă, fără să aibă probleme în urma incidentului. Femeia nu a putut să îşi găsească cuvintele să îşi exprime atât durerea, cât şi mulţumirea faţă de bărbatul care i-a scos pe cei doi din apă. Aceasta a precizat că, dacă nu era Sercin Ristea, astăzi ar fi avut de organizat două înmormântări.




Cotidianul ZIUA de Constanţa aminteşte publicului şi autorităţilor locale posibilitatea recompensării actului de eroism de care a dat dovadă Sercin Ristea, prin acordarea titlului de cetăţean de onoare a municipiului Constanţa. De altfel, Arhiepiscopia Tomisului l-a recompensat pe bărbat, chiar dacă acesta este de religie islamică, curajul şi milostenia neţinând cont de religie.


ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a recompensat ieri dragostea jertfelnică a lui Sercin Ristea, acordându-i Diploma de Recunoştinţă, o Biblie, o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos, Cel ce a rostit pilda samarineanului milostiv, şi o carte de învăţătură de credinţă, editată de către Institutul Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.


Sercin Ristea a relatat arhiepiscopului cum s-a întâmplat accidentul şi a mărturisit că „n-a mai văzut nimic” atunci când a aflat că este vorba de un copil şi a intrat în apă chiar dacă era foarte rece.


Citeşte şi:

Erou Cine este Sercin Ristea, taximetristul constănţean care a salvat un bătrân şi un copil din Lacul Tăbăcărie

„Săriţi, că moare copilul!” Sercin Ristea, constănţeanul care a dat dovadă de eroism. ZIUA de Constanţa îl propune cetăţean de onoare (video)

Tragedie Bătrânul din autoturismul căzut în Lacul Tăbăcărie a decedat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii