Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța azi Acțiune de igienizare pe canalul care face legătura între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol. Iată ce s-a găsit în zonă (GALERIE FOTO)

ro

10 Aug, 2023 14:43 1002 Marime text
Sursă foto: Primăria Constanța
  • În această dimineață, 10 august 2023, Primăria Constanța și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură au derulat împreună o acțiune de igienizare a canalului care face legătura între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol.
 
În această dimineață, 10 august 2023, Primăria Constanța și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură au derulat împreună o acțiune de igienizare a canalului care face legătura între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.
 
Această acțiune a venit ca urmare a faptului că în lacul Tăbăcărie nivelul apei a scăzut foarte mult, iar pentru restabilirea acestuia, ANPA a deschis stăvilarele de la lacul Siutghiol spre canal și lacul Tăbăcărie. Și pentru că odată cu apa erau transportate de pe canal și gunoaiele existente, pescarii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Constanța și-au folosit plasele pentru a captura, de această dată, deșeuri și vegetație în loc de pește. Acestora li s-au alăturat și beneficiarii Legii 416/2001 privind venitul minim garantat și persoanele care prestează muncă în folosul comunității care au adunat de pe mal gunoaiele aduse de apă. 
 
Potrivit reprezentantului ANPA, dr. Adrian Bîlbă, pentru a putea fi demarată acțiunea de ecologizare, anterior a fost reabilitat stăvilarul care face legătura între lacul Tăbăcărie și mare.
 
Igienizarea de astăzi a fost precedată de acțiuni de colectare a deșeurilor organizate de Primăria Constanța. Beneficiarilor Legii 416/2001 li s-au alăturat și angajați ai agenților comerciali din zonă, împreună eliberând cuveta canalului de trotinete aruncate de teribiliști, pet-uri și alte asemenea gunoaie, astfel că astăzi a fost adunată mai multă vegetație, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Afaceri Constanța: Primăria Cernavodă închiriază două terenuri de peste 4.000 mp
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii