Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele USR Constanța, Stelian Ion a sesizat Garda de Mediu Constanța în legătură cu deșeurile din lacul Tăbăcărie

ro

25 Jul, 2023 12:11 1364 Marime text



Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion a sesizat astăzi Garda de Mediu Constanța în legătură cu deșeurile, materiale de construcții și peturi din lacul Tăbăcărie și împrejurimi.

„Deșeurile aruncate în Lacul Tăbăcăriei și pe canalul care face legătura cu Lacul Siutghiol reprezintă o problemă de sănătate publică. Reprezintă un pericol atât pentru constănțeni, cât și pentru turiștii aflați pe litoral, la intrarea în stațiunea Mamaia.
 
Nu este suficient ca deșeurile să fie scoase din apă, ci trebuie încărcate și transportate spre locurile special amenajate. Și este foarte important ca zona să fie igienizată.


 
Primăria condusă de Chițac se joacă cu sănătatea constănțenilor și a turiștilor.
 
În această perioadă de vacanță, ar fi trebuit să fie suplimentate echipele de control, în Constanța și în Mamaia, care să semnaleze orice încălcare a legii privind deșeurile. Amiralul Vergil Chițac are ale preocupări: spectacole, luminițe de Crăciun, competiții sportive verificate de DNA.
 
Și colega mea, deputata Diana Buzoianu, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu din Camera Deputaților, a sesizat astăzi Garda Națională de Mediu în legătură cu poluarea din zona Siutghiol și Lacul Tăbăcăriei. Poate vom afla astfel cauzele care au stat la baza poluării excesive din zonă și cine sunt cei care au aruncat inclusiv materiale de construcții în Lacul Tăbăcăriei“, susține președintele USR Constanța.

sursă foto:https://www.facebook.com/USRConstanta

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii