Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lacul Tăbăcărie Constanța A început igienizarea canalului care traversează lacul (FOTO+VIDEO)

ro

26 Jul, 2023 12:37 1801 Marime text
Vești bune la Constanța! A început igienizarea canalului care traversează Lacul Tăbăcărie chiar azi, 26 iulie 2023. 

Canalul care traversează lacul, trecând pe sub podețul care face trecerea spre Satul de Vacanță este, deja, un focar de infecție, cu vegetație crescută în exces, cât și cu gunoaie aruncate. Mai multe persoane publice, politicieni și localnici au sesizat autoritățile în nenumărate rânduri că trebuie igienizat canalul.

De când Lacul Tăbăcărie a trecut din administrarea ABADL la ANPA, lucrurile au devenit mai complicate. De ce? Ne-a explicat directorul ANPA, Gabriel Popescu. „Canalul respectiv nu este la noi”, a punctat acesta. De ce? „Nu este finalizată stabilirea administrației, procesul trebuie terminat prin emiterea unui HG, care înțeleg că este în curs”, a mai spus acesta.

Procesul de la ÎCCJ

Lacul Tăbăcărie reprezintă domeniul public al statului care până la data de 12.06.2020 s-a aflat în administrarea ANAR - ABADL. La acea dată, în cadrul dosarului nr. 6123/2/2014, reclamanta MATFISH SRL, în contradictoriu cu Guvernul României, Agenția Națională de Pescuit și Acvacultura (ANPA), ANAR - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, Agenția Domeniilor Statului (ADS), susținând că lacurile naturale din județul Constanța ar trebui să se afle în administrarea ANPA, a solicitat instanței anularea rubricii din HG prin care acestea sunt administrate de ANAR-ABADL. Ca urmare, Înalta Curte de Casație și Justiție a apreciat că lacurile naturale se afla în administrarea ANPA, motiv pentru care a dispus, printre altele, anularea poziției din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public - Anexa 12 la HG nr. 1705/2006 cu privire la dreptul de administrare al ANAR-ABADL - asupra lacului Tăbăcărie.
 



Citește și: 

Lacul Tăbăcărie Constanța.Canalul nimănui și epopeea igienizării (UPDATE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii