Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peisaj dezolant la început de sezon estival, în Constanța Canalul care face legătura dintre lacul Tăbăcărie și lacul Siutghiol, plin de gunoaie (FOTO+VIDEO)

ro

06 Jun, 2023 15:07 2164 Marime text
Peisaj dezolant în stațiunea Mamaia la începutul sezonului estival. 

Este vorba despre canalul care face legătura dintre lacul Tăbăcărie și lacul Siutghiol, care este plin de gunoaie, ambalaje, PET-uri, vegetație marină și plante,  care au căzut pe suprafața lacului.

Canalul pare o mlaștină, ce emană un miros neplăcut. Această imagine nu face cinste orașului.

Lacul Tăbăcărie

Lacul Tăbăcărie este un lac natural care este situat în Bazinul Hidrografic Litoral, fiind o fosta lagună după geneză cuvetei și având o suprafață a cuvetei de aproximativ 99 ha, relativ izolat de sursele naturale (acviferul freatic fiind insuficient), lacul Tăbăcărie este dependent de aportul de apă din lacul Siutghiol. Acest aport de apă se realizează prin intermediul stăvilarului Siutghiol și a canalului de legătură Siutghiol – Tăbăcărie.

Surplusul de apă este deversat din lacul Tăbăcărie în mare printr-un stăvilar situat în punctul „Pescărie”.

În anii 1978-1979 cuveta lacului a fost dragată, atunci când a fost executată și construcția amenajare mal de tip cheu (perete de beton vertical) de autoritățile locale în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectări Județean Constanța și face parte din lucrările pentru amenajarea parcului Tăbăcărie al cărui beneficiar de investiție a fost Consiliul Popular Municipal Constanța.

Din anii '90 și până în vara acestui an de igienizarea și administrarea Lacului Tăbăcărie s-a ocupat Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral.


Citește și: Constănțeanul supărat. Cum arată lacul Tăbăcărie în apropierea deschiderii sezonului estival. Oricând se poate produce o tragedie! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii