Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au intensificat acțiunile de dezinsecție la Constanța! Echipele au acționat și pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie (FOTO)

ro

11 May, 2023 12:28 1035 Marime text

Primăria Municipiului Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție. Pe lângă intervențiile de la sol, echipele au acționat și pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie.

Temperaturile în creștere favorizează înmulțirea larvelor de țânțari din apă, astfel încât delarvizarea lacului era absolut necesară.

Substanța folosită pentru dezinsecție – VectoBac WG - este avizată de Ministerul Sănătății și poate fi aplicată pe orice suprafaţă de apă unde ţânţarii se înmulţesc sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de ţânţari., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

VectoBac WG poate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, precum şi de plante. De asemenea, produsul poate fi utilizat în zonele unde există oameni, animale de companie, cai, păsări sau faună sălbatică.

Potrivit sursei citate, toate aceste acțiuni derulate de municipalitate au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.



foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii