Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Malurile lacului Tăbăcărie vor fi reabilitate. Consiliul Local Constanța aprobă documentația și devizul general în valoare de 7.3 milioane de euro (DOCUMENT)

ro

30 Oct, 2023 17:00 1403 Marime text
  • Consilierii locali municipali vor aproba în ședința ordinară din 31 octombrie a.c., proiectul de hotărâre nr.469/2023 privind aprobarea documentației tehnico-economice, elaborată în etapa Dali și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie"
  • Nu se știe cu exactitate când proiectul va intra în linie dreaptă, deoarece urmează o licitație pentru desemnarea constructorului care poate fi una de durată
  • Valoarea totală estimată a investiției este de 36.846.871,17 lei cu TVA, aproximativ 7.369.370 euro. Banii provin de la bugetul local
  • Primăria Constanța a emis încă din iulie 2022, certificatul de urbanism pentru proiectul care vizează reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie
 
 
Consilierii locali municipali vor aproba în ședința ordinară din 31 octombrie a.c., proiectul de hotărâre nr.469/2023 privind aprobarea documentației tehnico-economice, elaborată în etapa Dali și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie".

Nu se știe cu exactitate când proiectul va intra în linie dreaptă, deoarece urmează o licitație pentru desemnarea constructorului care poate fi una de durată.

Deocamdată, aleșii locali fiind chemați să voteze valoarea totală estimată a investiției este de 36.846.871,17 lei cu TVA, aproximativ 7.369.370 euro. Banii provin de la bugetul local, după cum se precizează în proiect, vezi secțiunea „documente". 

Lucrările de reabilitare se vor executa pe baza datelor furnizate de studiile de teren şi de expertiza tehnică în urma căreia s-a concluzionat că este necesară luarea de măsuri urgente de punerea în siguranță a malurilor prin măsuri de consolidare a apărării de mal degradată, astfel că, dacă nu se iau masuri urgente de reabilitare a apărării de mal, procesele de degradare se vor accentua, iar costurile lucrărilor de reabilitare se vor mări substanțial.
 
Primăria Constanța a emis încă din iulie 2022, certificatul de urbanism pentru proiectul care vizează reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie.
 
Documentația tehnico-economică a fost realizată de Mărăcine Nicomar SRL
 
Primăria Constanța a atribuit în 2022, către Mărăcine Nicomar SR contractul de prestări servicii de elaborare documentație tehnico-economică pentru "Reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcăriei" (DALI, PAC, PT, DDE, CS, documentații pentru obțiunea avizelor / acordurilor și asistență tehnică ) în valoare de 96.100 lei fără TVA. 

Expertul tehnic atestat, inginerul Nicolae Mărăcine a analizat două scenarii Tehnico-Economice în expertiza tehnică și anume: solutia 1— apărare de mal din palplanșe metalice cu protecție anticorozilva (propusă spre executie) și soluția 2 — consolidare apărare de mal existentă cu prefabricate din beton armat pe tot conturul lacului.

Având în vedere creșterea accelerată a prețurilor din ultimul an, proiectantul propune soluția 3 —apărare de mal din palplanșe din material compozit, cu costuri de execuție mai mici și eliminarea riscului de deteriorare la acțiunea agresivă a apei și a razelor ultraviolete (UV).
 
 
Despre Mărăcine Nicomar SRL
 
Societatea a fost înființată în 1993, are sediul social în localitatea Beceni, județul Buzău, dar are și un alt punct de lucru în orașul Buzău și aparține în totalitate lui Nicolae Mărăcine.

În ultimul an fiscal a raportat o cifră de afaceri de 1.113.639 lei și un profit de 99.171 lei la 12 angajați. În 2021, SRL-ul înregistra și datorii de 245.542 lei.

Potrivit www.confidas.ro, compania a derulat nu mai puțin de 79 contracte publice în valoare de 3.381.795,34 lei, multe dintre acestea cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, municipiul Buzău, comuna Beceni, cu diverse organizații a utilizatorilor de apă din țară, cu Romsilva SA dar și pe zona Olteniei.

Nicolae Mărăcine, fost consilier județean PNL din Buzău și fost șef al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Mărăcine a mai candidat în 2008 și pentru un post de senator din partea PNL.

 
Studiul geotehnic a fost realizat de Motortrade Class SRL

Studiului geotehnic aferent proiectului a fost realizat de Motortrade Class SRL din Constanța, care aparține inginerului Codruț Dragoș Moga.
În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 69.670 lei, profit de 28.200 lei și a raportat un singur angajat.

Acesta mai figurează alături de Ioana Moga în TG5 Proiect SRL cu sediul social în Năvodari, compania care a realizat la rândul său pentru Primăria Constanța și studii geotehnice pentru obiectivul de investiții „Reconstrucția integrală a sistemului de iluminat public pe anumite bulevarde, străzi și parcuri ale municipiului Constanța”, un contract în valoare de 31.935 lei fără TVA.
 
Comisia tehnico-economică a proiectului
 
Comisia tehnico-economică numită prin Dispoziția Primarului Municipiului Constanța nr. 925/31.03.2023 este formată din:
Vergil Chitac - primar, președinte; Georgeta Gheorghe - director executiv adjunct, Direcția financiară din cadrul Direcției generale economico-financiară, membru; Viorica Ani Merl - director executiv, Directia dezvoltare și fonduri europene, membru; Carmina Ionela Popescu - director executiv adjunct, Directia dezvoltare și fonduri europene, Dan Petre Leu -arhitect șef,Direcția genelă de urbanism și patrimoniu, membru; Carmen - director executiv adjunct Direcția patrimoniu,  Marian Filip - șef Birou Umărire Execuție lucrări, membru; George Măndilă - consilier, Compartiment cabinet primar, membru,  Nicoleta Constanti - șef Serviciu Autorizări Construcții, Drecției generală urbanism și patrimoniu, membru; Alin Cezar Vintilă - director executiv Direcția logistică, membru și Raluca Florența Georgescu - director executiv, Direcția administrare servicii publice,membru.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

A fost elucidat misterul! Malurile lacului Tăbăcărie aparțin Consiliului Local Municipal și Primăriei Constanța care trebuie să găsească soluții pentru reabilitare!

Un fost consilier județean PNL elaborează documentația pentru reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie din Constanța (DOCUMENTE)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii