Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Lacul Tăbăcărie, sufocat de mizerie și deșeuri (GALERIE FOTO)

ro

11 Sep, 2023 11:47 1146 Marime text
Pe lacul Tăbăcărie din municipiul Constanța s-a acumulat o mare cantitate de mizerie. Situația lacului este alarmantă, suprafața apei fiind acoperită de resturi de plastic, deșeuri menajere și alte materiale poluante.

Această situație prezintă un pericol major pentru mediu și nu numai. Locuitorii și turiștii sunt îngrijorați de starea în care se află această importantă atracție turistică și solicită autorităților să ia măsuri urgente pentru curățarea și protejarea lacului Tăbăcarie. 

Amimtim că, Primăria Constanța, Asociația Act for Tomorrow și Garda de Mediu își vor uni forțele pentru a curăța deșeurile aruncate în lacul și în parcul Tăbăcărie.

Acțiunea va avea loc sâmbătă, 16 septembrie 2023, iar echipamentul tehnic este pus la dispoziție de organizatori.

Cine dorește să se înscrie la această acțiune se poate înscrie aici : https://forms.gle/KUAhc8B3tPM3LitWA.

Deși Lacul Tăbăcărie ar trebui să reprezinte o emblemă pentru municipiul Constanța, numeroase PET-uri, ambalaje, pungi, bidoane, semințe și alte gunoaie plutesc pe apele lacului și afectează atât populația, cât și speciile extrem de valoroase care trăiesc aici, precum lebede, vidre, rațe sălbatice.

Ultima acțiune de igienizare a avut loc pe 10 august 2023, când Primăria Constanța și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură au curățat  canalului care face legătura între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol.Citește și:

Știri Constanța. Acțiune de igienizare a Parcului și Lacului Tăbăcărie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii