Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev constănţean depistat cu TBC

ro

19 Oct, 2012 17:31 1367 Marime text

Un elev de clasa a X-a de la Liceul Teoretic "Ovidius" din municipiul Constanţa a fost diagnosticat cu TBC, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa spunând că este vorba despre un caz izolat, nu despre un focar, adolescentul contractând boala în familie.
Directorul DSP Constanţa, dr.Constantin Dina, a declarat că elevul a fost izolat de comunitate, fiind trimis acasă, şi s-a recomandat ca toţi membrii familiei acestuia, precum şi colegii de şcoală cu care a intrat în contact să meargă să se testeze.

"Elevul a contractat boala de la un membru al familiei, astfel că nu se pune problema unui focar la clasă. Cu toate acestea, toţi elevii care au intrat în contact cu acesta au fost trimişi la dispensarul TBC pentru investigaţii", a spus Constantin Dina.

El a mai afirmat că s-a decis suspendarea cursurilor programate pentru vineri după-amiază în tot liceul, iar începând cu ora 12.00 angajaţii DSP au început dezinfecţia sălilor de clasă, astfel că de luni copiii se vor putea întoarce la ore.

Sursa: www.realitatea.net  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii