Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

ro

14 Mar, 2024 15:49 878 Marime text
Sursa galeriei foto: ISU Galați



O școală din județul Galați a fost evacuată astăzi după ce un elev a adus un obuz în unitatea de învățământ. 

Potrivit IPJ Galați, în data de 14 martie 2024, la ora 12:57, I.P.J. Galați a fost sesizat prin apel telefonic la S.N.U.A.U. 112, de către directorul unei unități de învățământ gimnazial din comuna Cavadinești, județul Galați, cu privire la faptul că un elev ar fi adus un obuz în incinta școlii.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Oraș Berești, care au stabilit că cele sesizate se confirmă și, împreună cu pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, au procedat la evacuarea elevilor și cadrelor didactice (aproximativ 100 de persoane), fiind asigurat un perimetru de siguranță, astfel ca specialiștii pirotehniști să poată interveni.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările urmând a fi continuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a ajuns elementul de muniție în unitatea de învățământ“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Galați.

Din primele informații, elevul ar fi găsit obuzul pe malul râului Prut. 


UPDATE: Potrivit ultimelor informații ale ISU Galați, „a fost identificat, cercetat, ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii un proiectil exploziv calibrul 75 mm.”



Citește și
Încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Pentru ce faptă a ajuns după gratii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii