Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:51 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar greu, cu trafic de minori, cu prostituţie şi femei purtătoare de virus HIV

ro

22 Feb, 2016 17:07 1750 Marime text
 
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au anunțat că efectuează cercetări faţă de cinci suspecţi, pentru săvârșirea  infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.
 
În cauză,  există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2007 şi până în prezent, suspecţii  au recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin, minore şi majore, pe care le-au  transportat și adăpostit într-un imobil situat pe raza sectorului 3 din municipiul București, în scopul exploatării sexuale, prin practicarea prostituției atât în zona Piaţa Romană / Mihai Bravu cât și pe teritoriul Marii Britanii, respectiv, Londra.
 
S-a reţinut că suspecţii au  constrâns victimele prin menținerea stării de dependență a acestora faţă de substanțele stupefiante, însuşindu-şi majoritatea beneficiilor rezultate din activitatea infracţională. Menţionăm că două dintre persoanele vătămate sunt  diagnosticate ca fiind purtătoare de virus HIV.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspecţii  au avut cunoştinţă despre faptul că una dintre victime este seropozitivă, aceasta fiind diagnosticată la data de 05.12.2014.
 
La sediul DIICOT - Structura Centrală, au fost aduse, în vederea audierii, un număr de cinci persoane. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalitatii Organizate. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La acțiune au participat și jandarmi.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii