Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant la Constanța! Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei

ro

16 Jul, 2023 11:20 2286 Marime text



Patru persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori  şi proxenetism au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Constanța! 

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Constanţa.

Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanţa. 

În  cauză s-a reținut faptul că , în ianuarie 2023, inculpații au recrutat o persoană vătămată minoră, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, (părinți despărțiți și o situație materială precară), în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției.

Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2023, inculpații au adăpostit persoana vătămată minoră la o adresă din orașul Murfatlar, iar în perioada martie-mai 2023, au transportat-o în mai multe locații stradale în scopul exploatării sexuale a acesteia.  

Inculpații au determinat persoana vătămată minoră să practice prostituția și au înlesnit această activitate , în scopul obținerii unor foloase materiale.

La data de 22.06.2023, în urma percheziției domiciliare efectuate, a fost depistată persoana vătămată minoră, care a fost preluată de specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, mai multe terminale mobile, precum și un autoturism folosit la activitatea infracțională.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității organizate Constanța.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cel mai tânăr inculpat trimis în judecată de DIICOT Constanța a fost condamnat!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii