Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

ro

08 Oct, 2023 11:19 1275 Marime text

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară în municipiile București și Constanța, precum și în județul Ilfov.

Scopul acestei operațiuni a fost combaterea unui grup infracțional organizat și a practicilor de proxenetism. Potrivit cercetărilor, grupul infracțional s-ar fi constituit începând cu anul 2017 și ar fi acționat în cluburile de noapte din București și Constanța, unde mai multe femei angajate ca dansatoare de tip striptease ar fi fost implicate în practicarea prostituției.

Liderul grupului și alți trei membrii ar fi coordonat și monitorizat activitatea de prostituție, asigurând cazare și condiții necesare pentru practicarea acesteia în interiorul cluburilor.


Oficial de la Poliția Română 

La data de 8 octombrie 2023, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile București și Constanța, dar și în județul Ilfov, inclusiv la sediul și punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017, în municipiile București și Constanța, s-ar fi constituit și ar fi acționat un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism în cadrul unor cluburi de noapte, unde mai multe femei angajate ca dansatoare tip striptease, ar fi practicat prostituția.
 
Liderul grupului, alături de alți trei membrii, ar fi coordonat și ar fi monitorizat activitatea de prostituție, asigurând cazare tinerelor și condițiile necesare practicării prostituției prin punerea la dispoziție de camere în cadrul cluburilor.
 
De asemenea, aceștia ar fi asigurat prin intermediul agenților de pază angajați, protecție fizică tinerelor determinate să practice prostituția și ar fi colectat, în folos propriu, sumele de bani obținute din activitatea infracțională în baza înțelegerilor prealabile cu tinerele și le-ar fi oferit comisioane, în bani, persoanelor (în special taximetriști) care ar fi adus clienți în vederea întreținerii relațiilor sexuale contra cost cu fetele angajate, în cadrul cluburilor.
 
La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi conduse, pentru audieri, peste 20 de persoane.
 
Suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
 
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Institutului Național de Criminalistică, Serviciului Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic din Direcția Generală de Poliției a Municipiului București, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii