Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

ro

09 Oct, 2023 15:48 1314 Marime text
La data de  08.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 9 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 8, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism. În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate în municipiile București și Constanța, dar și pe raza județului Ilfov, inclusiv la sediul și punctele de lucru ale unor persoane juridice, au fost identificate și ridicate 3 autoturisme de lux, sume de bani în echivalentul a 200.000 euro, un ceas de lux  și peste 100 de telefoane mobile.

„S-a reținut că, începând cu anul 2017, pe raza municipiilor București și Constanța s-a constituit și acționat un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism în cadrul unor cluburi de noapte unde mai multe femei angajate ca dansatoare tip streaptease practică prostituția.

Liderul grupului, alături de alți trei membrii,  a coordonat și monitorizat activitatea de prostituție și a asigurat cazarea tinerelor și  condițiile necesare practicării prostituției prin punerea la dispoziție de camere în cadrul cluburilor.

De asemenea, prin intermediul agenților de pază angajați, au asigurat protecție fizică tinerelor determinate să practice prostituția, au colectat   în folos propriu sumele de bani obținute din activitatea infracțională în baza înțelegerilor prealabile cu tinerele determinate să practice prostituția și oferit comisioane în bani persoanelor ( în special taximetriști) care aduceau clienți în vederea întreținerii de relații sexuale contra cost cu fetele angajate în cadrul cluburilor“ - au mai precizat procuroriii DIICOT.


În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Acțiunea, realizată împreună cu  polițiști ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, a beneficiat de sprijinul  Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și  jandarmilor din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Autoturismele sechestrate au fost preluate cu sprijinul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Aproape 200 de kilograme de heroină introdusă în România, prin Portul Constanța! Oficial de la DIICOT (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii