Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj piscicol cu ordin ministerial în Delta Dunării

ro

19 Sep, 2010 12:14 1534 Marime text

Consiliul Judeţean Tulcea acuza Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării si ministerele Mediului si Agriculturii ca sprijina braconajul piscicol in Delta Dunarii.

Vicepresedintele CJ Tulcea a declarat ca ordinul comun semnat de cele doua ministere privind reglementarea pescuitului familial pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, incurajeaza practicarea evaziunii fiscale.

"Conform acestui ordin, toti locuitorii Deltei, indiferent de varsta, pot dobandi un permis de pescuit familial care confera dreptul de a pescui zilnic, fara sa plateasca vreo taxa, cate trei kilograme de peste.

Posesorii permiselor de pescuit familial vor putea utiliza, pe langa undite si setci, vintire, care sunt scule specifice pescuitului comercial. Astfel se face concurenta neloiala activitatilor comerciale.

In actul normativ nu sunt incluse reguli privind urmarirea capturilor la pescuitul familial si, ca urmare, braconierii si evazionistii se pot folosi de aceasta facilitate legala pentru a bracona si mai mult decat o faceau pana acum", a precizat vicepresedintele CJ Tulcea, citat de Romania Libera.

Sursa: www.ziare.com

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii