Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:29 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbaţi reținuți cu focuri de armă pentru pescuit cu plase monofilament

ro

26 Feb, 2016 12:45 1412 Marime text
 
În această dimineaţă, în jurul orei 07.15, un echipaj de jandarmerie de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a observat pe lacul Hazarlâc, situat între Hârșova și Saraiu, două persoane care pescuiau folosind unelte interzise de lege.

În timp ce jandarmii le stabileau identitatea, unul dintre făptuitori a încercat să se îndepărteze pe apă folosind  o barcă improvizată.  Întrucât nu s-a oprit la somațiile verbale ale jandarmilor, a fost necesar să se execute trei focuri de avertisment pentru reținerea acestuia.

În urma verificărilor jandarmii au stabilit că bărbaţii, în vârstă de  40 şi 31 de ani, ambii cu domiciliul în localitatea Ciobanu,  pescuiau  cu plase de tip monofilament.

Deoarece faptele celor două persoane sunt susceptibile de a fi infracţiuni prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament),  jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare conform prevederilor procedurale. Cei doi făptuitori au fost predați lucrătorilor Poliției Ciobanu împreună cu mijloacele materiale de probă (cinci plase monofilament în lungime totală de 240 metri),  în vederea continuării cercetărilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii