Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, reacţie la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis

ro

09 Oct, 2019 22:14 1343 Marime text
După ce miercuri seară, Klaus Iohannis a declarat că a mai rămas de rezolvat problema cu Secția de anchetare a magistraților, promițând că o va rezolva, în sensul de a o închide, Viorica Dăncilă a reacţionat în cadrul unei emisiuni tv.

Premierul a precizat, după declaraţiile preşedintelui, că semnalul pe care îl transmite este acela ca justiția să nu fie independentă. Dăncilă i-a cerut locatarului de la Palatul Cotroceni să ”lase justiția în pace” și a adăugat că Iohannis va ordona unui viitor guvern PNL să intervină în justiție.
 

”Îi spun să lase justiția în pace, să fie independentă. Intervine în justiție și acest lucru este de neacceptat. Eu nu o să intervin în justiție. Doamna ministru al Justiției trebuia să fie, până acum, revocată. E opinia sa, nu a PSD sau a Guvernului. Noi am spus că Guvernul nu are ce căuta în justiție. Domnul președinte nu vrea o justiție independentă, vrea un nou guvern care să intervină în justiție. Cred că mai sunt și alte mize. Dacă s-a făcut referire la Secția specială, probabil că mai sunt mize legate de justiție, numirile. Eu sper să nu mai avem situații de genul procurorului Portocală, sper să avem o justiție independentă și să fie numiți oameni care să nu poată fi controlați politic. De aceea am și venit cu un om din cadrul justiției, mă refer la Dana Gîrbovan.”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanţa

Citeşte şi: /stiri/politic/presedintele-klaus-iohannis-a-mai-ramas-treaba-cu-sectia-speciala-de-rezolvat-si-o-rezolvam-si-pe-asta-702264.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii