Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz il invinovateste pe primarul Micu pentru riscul cresterii nivelului baltii Tuzla

ro

10 Jul, 2010 00:24 1321 Marime text

tuzla_prefectura_-_constantin_micu.jpgPrefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a transmis în cursul după amiezii de ieri o informare prin care îl învinovăţeşte pe primarul din Tuzla pentru că nu a încheiat un contract cu ANIF care să efectueze lucrări de pompare a apei în cazul căderii unei cantităţi mari de precipitaţii şi depăşirea cotelor normale ale bălţii Tuzla. În replică, primarul Constantin Micu susţine că nu a avut bani pentru aşa ceva: „Ni s-au dat indicaţii, nu şi bani. Nu am bani la primărie pentru aşa ceva“.

În informarea transmisă se aduce la cunoştinţă faptul că Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a atenţionat Primăria Tuzla prin adresa numărul 11256/09.07.2010 să activeze Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă pentru luarea măsurilor de menţinere a lacului la nivelul normal de retenţie, astfel încât să nu fie puse în pericol de inundare gospodăriile oamenilor. „Încă din luna martie a acestui an am înştiinţat Primăria Tuzla în legătură cu decizia Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral de a sista lucrările de pompare a apei în exces, această obligaţie revenind strict administraţiei publice locale, care avea datoria de a găsi căi de soluţionare a problemei. Întrucât primarul Constantin Florin Micu a refuzat încheierea unui contract cu Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, considerăm că el este singurul responsabil pentru riscul existent în prezent“ a declarat prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.
Contactat telefonic, primarul localităţii Tuzla ne-a declarat că el ar fi îndeplinit indicaţiile transmise de ABADL dacă ar fi avut şi banii necesari în acest sens: „Nouă ni s-a spus să încheiem contract, dar nu ni s-au dat şi banii necesari pentru acest serviciu. De unde să am bani speciali pentru aşa ceva?“, a declarat Micu.

Acesta mai adăugat şi faptul că în 2005, când Guvernul a alocat bani speciali pentru construirea staţiei de pompare, obiectivul a fost predat la cheie, dar fără pompe. „Nu există respectivele pompe. Iar pentru pompa celor de la ANIF pe care am folosit-o ultima dată pentru trei ore cât ne-a trebuit, am plătit curentul 30 de milioane. De unde atâţia bani la primărie?“, a conchis primarul. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii