Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

ro

11 Mar, 2024 11:53 568 Marime text

În numele Alianței Drepta Unită, președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz a depus  la Instituția Prefectului un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului României cu privire la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024. OUG 21/2024 modifică elemente esențiale în ceea ce privește desfășurarea alegerilor și mandatele aleșilor locali, cu doar trei luni înainte de data propriu-zisă a scrutinului, ceea ce contravine flagrant standardelor constituționale, dar și internaţionale, vezi secțiunea „documente".

„De teamă că în data de 9 iunie Alianța Dreapta Unită se va dovedi a fi principalul câștigător al voturilor românilor care își doresc normalitate, echilibru și apărarea principiilor de drept, guvernanții comasați au reușit să scoată din secțiile de vot reprezentanții PMP, partid membru PPE și cu doi dintre cei mai activi europarlamentari, apărători reali ai României în fața abuzurilor.
Este inadmisibilă o garantare a participării la procesul electoral a câte unui reprezentant al minorităților, în condițiile în care nu au europarlamentari, și împiedicarea numai a PMP-ului, singurul partid afectat de acest OUG, să fie prezent în secțiile de votare. Nimic nu justifică o OUG, care ar fi trebuit să exprime o urgență, nu un moft, așa cum a fost el uzat de cei care nu înțeleg principiile unui stat de drept și se cred încă stăpâni pe feudă. ”, a declarat Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii