Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A VII-a ediție a conferinței internaționale „Religion, Knowledge, Society”, la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius din Constanța

ro

28 May, 2022 09:00 1139 Marime text
Universitatea „Ovidius” din Constanța, foto: Facebook/ Universitatea „Ovidius” din Constanța
A VII-a ediție a conferinței internaționale „Religion, Knowledge, Society”, la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius din Constanța Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 30 - 31 mai 2022, cea de-a VII-a ediție a conferinței internaționale „Religion, Knowledge, Society” (RKS), informează conf. univ. dr. Ioan Dura.


Potrivit sursei citate, conferința avea loc începând cu ora 9.30, în Sala Ovidius, Hotelul Ramada din Constanța, iar la manifestare vor participa profesori și cercetători de la centre universitare din țară și din străinătate (Slovacia, USA, Vietnam, Pakistan, Turcia).

 

„Conferința își propune să fie un forum de analiză și dezbateri interdisciplinare despre semnificațiile identității, granițelor și diversității religioase în societatea actuală. Morfologia societății secolului XXI a devenit un mozaic etnic și religios, a cărui diversitate este mult mai vizibilă și intens experimentată de omul contemporan.


Complexitatea actuală a dinamicii transnaționale și multiplicitatea vieții umane impun o redimensionare a identității și a granițelor în noi valențe, trecând de la definiția lor ca structuri statice, liniare și dihotomice la examinarea construcției continue a acestora. În aceste circumstanțe, granițele religioase sunt regândite în termenii experienței umane de zi cu zi ca interferențe cu alteritatea”, precizează conf. univ. dr. Ioan Dura.




Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe site-ul: https://conferencerks.wixsite.com/academic#comp-l12olhzt. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii