Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

ro

24 Apr, 2024 17:25 563 Marime text
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța în colaborare cu Universitatea „Ovidius” Constanța și Editura Humanitas organizează astăzi, miercuri, 24 aprilie, la ora 17.30, în Aula Bibliotecii, Strada Mircea cel Bătrân nr.104A, o masă rotundă cu prilejul lansării romanului, „Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri” (Humanitas, 2024) a scriitorului Radu Paraschivescu.

Istoricul și criticul literar Prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii, va fi amfitrionul și partenerul de dialog al scriitorului, potrivit unui comunicat al instituției de cultură. 

„Radu Paraschivescu este aproape un oaspete tradițional. Romanul este de fapt o reeditare. Titlul mă incintă foarte mult. Cu acest roman, Radu Paraschivescu demonstrează că stăpânește mai multe registre stilistice. Acest roman pare prin comparație cu celelalte a fi mai sobru“ - a precizat prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța. 


Radu Paraschivescu explică de unde vine denumirea romanului. 

„Titlul este un enunț inscripționat pe peretele unei închisori din străinătate. Acest enunț îl spunea Anthony Hopkins studenților lui. Prima ediție a cărții a apărut în 2012. Acțiunea romanului ne poartă în anul 1845, în Irlanda. Acțiunea se învârte în jurul unei profeții și a unui cântec“ - a precizat Radu Paraschivescu. 

Autorul spune că este singura carte pe care a scris-o pentru care a trebuit să facă o cercetare în prealabil. 

„Unul dintre personajele inumane ale cărții este cântecul“ spune autorul. 

În partea a III-a a romanului, Paraschivescu a ales ca element fotbalul pentru a evidenția un alt personaj inuman: foamea. Este vorba despre foamea propriu-zisă, foamea de libertate și foamea după succes
Citește și: 

Eveniment literar la ConstanțaLansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii