Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeile din Delta Dunarii nasc in Ucraina

ro

27 Jan, 2005 00:00 5028 Marime text

Anisoara Guriencu, in varsta de 34 de ani, din localitatea Chilia Veche, a fost transportata cu o ambarcatiune a PF pe malul Ucrainei * Aici era asteptata de un medic specialist care a dispus internarea de urgenta * Dupa numai o ora, femeia avea sa devina mama a unei fetite pentru a doua oara * Pentru a ajunge la Spitalul din Tulcea, drumul ar fi durat cel putin patru ore

O tanara din localitatea Chilia Veche din judetul Tulcea a nascut, marti seara, o fetita la un spital din Ucraina, datorita ajutorului acordat de catre politistii de frontiera romani. Pentru a doua oara in decurs de numai o saptamana, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera din Tulcea au colaborat inca o data foarte bine cu omologii ucraineni in cazul unei urgente medicale. In cursul serii de marti, la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Chilia Veche a fost primita o solicitare din partea medicului din localitate si a familiei unei femei, in varsta de 34 de ani, care urma sa nasca in scurt timp.Potrivit noului medic al localitatii Chilia Veche, Emil Nenciu, venit la acest spital de numai trei zile, dispensarul din localitate nu este inca cea mai potrivita solutie pentru nasteri si femeile aflate in aceasta situatie se deplaseaza, de obicei, la spitalul din Tulcea. Drumul cu salupa-ambulanta dureaza insa cel putin patru ore. In cazul Anisoarei Guriencu, in varsta de 34 de ani, nu mai era insa timp, astfel ca politistii de frontiera au contactat omologii ucraineni si, in baza tratatului bilateral dintre tara noastra si Ucraina, au cerut permisiunea de a trece frontiera si de a-i acorda ajutor medical femeii insarcinate. La ora 17.45, tanara insotita de medicul Emil Nenciu a fost transportata cu o ambarcatiune a Politiei de Frontiera pe malul ucrainean in 20 de minute. Acolo, pe cei doi ii astepta o ambulanta cu un medic specialist, care a hotarat ca este cazul internarii in spital a femeii. Peste doar o ora, ea a nascut o fetita care, dupa cum spun medicii, este sanatoasa si frumoasa. Anisoara Guriencu este mama pentru a doua oara, aceasta mai avand acasa inca o fetita in varsta de trei ani. Femeia si copilul urmeaza sa se intoarca acasa pe 28 ianuarie, tot cu sprijinul politistilor de frontiera. Un caz asemanator a mai avut loc saptamana trecuta, numai ca tanara insarcinata era din localitatea Sulina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adi 29 Oct, 2010 13:29 DE CE DL DR EMIL NENCIU NU RESPECTA CONFIDENTIALITATEA, VORBESTE IN TOT SATUL DESPRE PROBLEMELE DE SANATATE ALE PACIENTILOR LUI , UNELE CHIAR SUNT DELICATE SI II FACE DE RUSINE PE PACIENTI, NU E UN MEDIC IN CARE SA POTI AVEA INCREDERE, MAI MULT FACE ERORI GRAVE, PRESCRIE RETETE GRESITE SI VORBESTE FOARTE URAT DESPRE FEMEI, CRED CA ARE PROBLEME SERIOASE, AR TREBUI SA ISI REVIZUIASCA ATITUDINEA CA ALTFEL VA FI ACUZAT DE MALPRAXIS!
  • madalina 23 Oct, 2010 01:03 e un doctor bun,pacat ca nu este apreciat!
  • mitica 17 Sep, 2010 13:55 E foarte adevarat ca dr. Emil Nenciu este nepotrivit pentru a fi medic, pe langa faptul ca nu stie medicina, abia acum se chinuie sa invete cate ceva, mai mult este lipsit de respect, badaran, vulgar, nepoliticos cu pacientii, agrsiv, chiar nu inteleg ce cauta in chilia veche si ocupa acel post degeaba deoarece nu il gasesti niciodata la cabinet, oamenii apeleaza doar la asistenta pe care el o plateste mizerabil si o umileste. De ce nu i se ofera postul dnei dr. din chilia veche . care are si familie si in felul asta si populatia ar fi multumita ca are medic in fiecare zi in sat???
  • vali 14 Sep, 2010 23:57 DL Dr. Emil Nenciu are foarte multe probleme cu disciplina, multi pacienti se plang de comportamentul lui mizerabil, sincer, ar trebui luate masuri, nu e normal ca oamenii neputinciosi din comuna sa sufere atat de mult din cauza lui! Cei de la DSP stiu problema foarte bine insa nu fac nimic in privinta asta! Rusine!