Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

24 Apr, 2024 09:00 709 Marime text

Sala de sport modernă, cu eficiență energetică și facilități de ultimă generație, a fost realizată integral la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța cu sprijinul grupului de companii Ameropa: Chimpex și AmeropaGrains. La evenimentul de inaugurare a sălii de sport au fost prezenți Serhan Yardimci - directorul Chimpex, Estera Duru - reprezentanta AmeropaGrains, Ionuț Rusu - viceprimarul municipiului Constanța, Mihai Lupu - președintele Consiliului Județean Constanța, Pavel Peniu - președintele Academiei Gheorghe Hagi, Laura Popa - inspector de biologie, Sergiu Medeșan - tenisman, precum și profesorii și elevii unității școlare.
 
 
Intro. Elevii de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța au la dispoziție o sala de sport modernă, care a fost inaugurată marți, 23 aprilie 2024, chiar de ziua unității școlare.
 
Sala de sport modernă, cu eficiență energetică și facilități de ultimă generație, a fost realizată integral cu sprijinul grupului de companii Ameropa: Chimpex și AmeropaGrains.
 
La evenimentul de inaugurare a sălii de sport au fost prezenți Serhan Yardimci - directorul Chimpex, Estera Duru - reprezentanta AmeropaGrains, Ionuț Rusu - viceprimarul municipiului Constanța, Mihai Lupu - președintele Consiliului Județean Constanța,Pavel Peniu - președintele Academiei Gheorghe Hagi,Laura Popa - inspector de biologie, Sergiu Medeșan - tenisman, precum și profesorii și elevii unității școlare.
 
„Suntem onorați că am realizat acest proiect. Chimpex este de 53 de ani în Portul Constanța și am sprijinit constant orașul. Felicitări Școlii 30!“, a precizat Serhan Yardimci, directorul Chimpex.
La rândul său, reprezentanta AmeropaGrains, Estera Duru, a subliniat că,și pe viitor,compania va sprijini învățământul din Constanța.
„Cele două firme sunt consecvente și au sprijinit mereu școlile din municipiu", a subliniat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.
Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, a adus în dar elevilor școlii câteva mingi de fotbal. „La mulți ani, Școala 30! Noi, autoritățile publice, suntem vremelnice, dar educația e esențială pentru viitor. Oameni minunați se implică în viitorul școlilor", a punctat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța.
Și președintele Academiei Gheorghe Hagi, Pavel Peniu, le-a urat elevilor să obțină multe performanțe în domeniul sportului. „Vă așteptăm cu drag la Academia Gheorghe Hagi“, a transmis președintele Academiei Gheorghe Hagi, Pavel Peniu, care a dăruit unității școlare un tricou cu semnătura lui Gheorghe Hagi.
„Mă bucur că suntem împreună pentru a împărtăși acest moment important, și anume inaugurarea sălii de sport, în care se vor desfășura orele de educație fizica. Ani la rând, conducerea școlii a făcut diferite demersuri către autorități pentru înființarea unei săli de sport. Într-un final, s-a reușit obținerea sponsorizării din partea firmelor Chimpex și Ameropa. Până astăzi, elevii scolii făceau orele de sport în săli de clasa sau pe holuri. Sportul este important pentru toți elevii, ajutându-i să-și mențină sănătatea!“, a menționat directorul școlii, prof. Marinica Târziu.
De la evenimentul de inaugurare nu a lipsit nici momentul festiv de tăiere a panglicii. Ulterior, 33 de elevi, câștigători ai competițiilor sportive, au primit cupe și premii din partea companiilor Chimpex și Ameropa.
 
 
Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”, exemplu de grijă pentru sănătatea câștigată prin sport a elevilor
 
Potrivit reprezentanților unității de învățământ, într-o perioadă în care multe școli din România se confruntă cu lipsa infrastructurii adecvate pentru activitățile sportive, Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța devine un exemplu de grijă pentru sănătatea câștigată prin sport a elevilor săi! Ineditul construcției constă în ridicarea și punerea în funcțiune a unui balon tensiostatic cu consum energetic redus și cu ventilație superioară.
 
Această formulă permite costuri de întreținere cu 75% mai mici decât ale unei săli clasice din beton și este adaptabilă astfel încât spațiul să devină unul semideschis.
Sala de sport le va permite copiilor să se bucure de activități sportive într-un mediu sigur și confortabil, chiar și în anotimpul rece, perioadă în care, din lipsa unui spațiu dedicat acestora până acum, erau nevoiți să-și petreacă orele de sport făcând alte activități în clase.
„Suntem bucuroși să anunțăm, în sfârșit, această imensă realizare pentru o școală publică, demers care va avea un impact pozitiv asupra vieții copiilor și, implicit, asupra comunității din orașul Constanța! Mulțumim partenerilor școlii noastre, celor două companii ale grupului Ameropa- Chimpex și AmeropaGrains, care au făcut posibil acest proiect! Asigurarea finanțării de către grupul Ameropa a venit într-un moment în care doar visam ca elevii noștri să beneficieze de un spațiu în care să facă sport cu plăcere și să se dezvolte armonios fizic și sănătos din punct de vedere emoțional. Progresul lor în școală va deveni astfel baza unui viitor plin de succese în viață!”, a declarat directorul școlii, prof. Marinica Târziu.
Pentru această construcție modernă a fost necesară o investiție de peste 140.000 de euro, obținută integral din fonduri private. Investiția companiilor Chimpex și AmeropaGrains în domeniul infrastructurii școlare publice din Constanța continuă seria proiectelor sociale dezvoltate pentru comunitatea constănțeană,  oferindu-le elevilor un spațiu adecvat și versatil pentru a-și dezvolta performanța fizică și cognitivă.
„Am oferit acest proiect Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” la aniversarea a 55 de ani de la fondare! Pentru AmeropaGrains și pentru Chimpex parteneriatele sunt cheia pentru creșterea de noi generații. Grija pentru educație și viitor înseamnă o investiție constantă în valori. Credem că acest model de reușită, prin implicarea investițiilor private în educația publică, merită urmat de întreaga comunitate locală de afaceri. Împreună, putem avea un impact semnificativ pentru viitorul copiilor din Constanța!”, a declarat conducerea grupului de companii Ameropa.
Grupul Ameropa este fondat în Elveția, fiind la bază o afacere de familie în domeniul cerealelor și al îngrășămintelor. În România, Grupul Ameropa cuprinde companiile AmeropaGrains, AmeropaBiotech, Agroind, Azomureș, Chimpex și Promat. În județul Constanța, compania are o amprentă semnificativă, cu opt baze și silozuri, prin AmeropaGrains, iar Chimpex este unul dintre cei mai importanți operatori din Portul Constanța, cu o tradiție de excelență în piață de peste 50 de ani.
Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a fost fondată în 1969. Azi, școala își deschide porțile pentru mai mult de 1500 de elevi și reprezintă o emblemă a învățământului preuniversitar din Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şiprotecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește:
 
Licitații publice: O nouă firmă, același administrator. Primăria Constanța a atribuit un contract care vizează școala Gheorghe Țițeica (DOCUMENT)
 
 
Cumpărări directe Constanța: Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, achiziție de gazon sintetic și de articole sportive (DOCUMENT)

 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii