Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informaţii secrete de milioane de euro Ce spune DGIPI despre Secăreanu de la Constanţa şi despre Vlad de la Ilfov

ro

13 Jul, 2012 01:00 2980 Marime text

sigla.jpgPe lângă Dan Florin Secăreanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au mai luat în colimator un şef de serviciu. Este vorba despre ofiţerul Mihai Vlad, şeful SIPI Ilfov.

Cu privire la aceste cazuri, oficialii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă susţin că „acţiunile desfăşurate în ultimele zile pentru combaterea faptelor de corupţie, a nerespectării şi neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către lucrători ai instituţiei confirmă implicarea DGIPI în demersul important şi necesar iniţiat de către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru luarea cu fermitate a măsurilor legale împotriva lucrătorilor care nu-şi exercită sarcinile conferite cu respectarea legii".

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de doi procurori ai Consiliului Superior al Magistraturi, dar şi faţă de un şef al unui Serviciu de Informaţii şi Protecţie Internă, respectiv ofiţerul Mihai Vlad, şeful SIPI Ilfov. În sarcina acestuia s-a reţinut infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată. De altfel, cu aproape 24 de ore înainte, procurorii DNA au anunţat că îl cercetează pe ofiţerul Dan Florin Secăreanu, din cadrul Direcţia Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Secăreanu, fostul şef al SIPI Constanţa, este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. După cum arătam şi în ediţiile trecute, fostul şef al SIPI Constanţa este cercetat în stare de arest într-un dosar în care prejudiciul se ridică la 15 milioane de euro, conform organelor de anchetă. Referitor la dosarele în care sunt cercetaţi atât Secăreanu de la Constanţa, cât şi Vlad de la Ilfov, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă dă asigurări că a luat toate măsurile legale şi că va continua, „cu profesionalism, echidistanţă şi celeritate, să acorde sprijin de specialitate în anchetele desfăşurate de instituţiile statului şi în documentarea completă a faptelor de încălcare a legii şi a atribuţiilor de serviciu de către angajaţi". „Acţiunile desfăşurate în ultimele zile pentru combaterea faptelor de corupţie, a nerespectării şi neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către lucrători ai instituţiei confirmă implicarea DGIPI în demersul important şi necesar iniţiat de către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru luarea cu fermitate a măsurilor legale împotriva lucrătorilor care nu-şi exercită sarcinile conferite cu respectarea legii. Aceste acţiuni vor continua în scopul asigurării respectării cu stricteţe a standardelor profesionale şi de integritate obligatorii pentru personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor", conform DGIPI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii