Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în Capitală în prima zi de Paște! O persoană a ars de vie într-un incendiu pornit de la o candelă

ro

05 May, 2024 09:26 852 Marime text
Foto: facebook/IGSUÎn Noaptea de Înviere, aproape 5.000 de pompieri cu peste 4.100 de mijloace tehnice au fost la datorie pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. 
 
În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 1.470 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 78 de incendii, 1.176 cazuri SMURD (1.170 pentru acordarea primului ajutor medical și 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 216 situații pentru protecția comunităților.
 
Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a înregistrat o ușoară creștere față de perioada similară a anului trecut - aproximativ 7% (1470 în anul 2024, față de 1.371 intervenții în anul 2023).

Potrivit IGSU, o intervenție complexă a avut loc, în această dimineață, într-un apartament din sectorul 4 al Capitalei. Primii pompieri care au ajuns la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta la etajul 12 al unui bloc de locuințe cu 14 niveluri, iar casa scării era inundată cu fum. Din nefericire, o persoană a fost găsită carbonizată în balconul locuinței afectate de incendiu.Totodată, alte trei persoane au fost evacuate preventiv de la etajele superioare, nefiind necesar transportul acestora la unități spitalicești.  În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

„Recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli esențiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro  și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.

Citește și: 

Un lumânărar de la biserica Sf. Mina, din parcul Tăbăcăriei , a luat foc. Pompierii au intervenit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii